Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου στις κατηγορίες Ζ. Γεωργαντά

Στην καταγγελία που έκανε σήμερα η Ζωή Γεωργαντά για την ΕΛΣΤΑΤ ότι παραποιήθηκαν τα στοιχεία για το έλλειμμα το 2009 από 12% σε 15,4% για να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Είπε:
"Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010 έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχυει για όλες τςι Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία το Νοέμβριο του 2010. Δυστυχώς για όλους μας το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν 15,4% του ΑΕΠ όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΣΤΑΤ. Ας καταλάβουμε τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα αντί να ψάχνουμε φθηνές δικαιολογίες".
Όσον αφορά τα λεγόμενα της Ζωής Γεωργαντά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: "Η σοβαρότητα τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή".
* Κύριε υπουργέ, αυτό το περί "γερμανικής κατοχής" μην το αποκλείετε και τόσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου