Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση μνήμης για τα Σεπτεμβριανά στην Πόλη


O ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών τιμά την τραγική μνήμη των Σεπτεμβριανών του '55 με εκδήλωση και έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού το Σάββατο 17 του μηνός (10:00 - 13:30) στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου του (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα).
Η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί, θα έχει γενικό τίτλο "Η ελληνική απάντηση στη νεο-οθωμανική πρόκληση" και συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αντώνης Λαμπίδης. Θα συμμετάσχουν με σύντομες ομιλίες τους:
- Ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, με θέμα «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης: Στην Ιστορία και το Παρόν» (10:00-10:20) 
- Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών, στο «Ο ύστερος νέο-οθωμανισμός και η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική».Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος, με θέμα «Ο ύστερος νεο-οθωμανισμός και η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική» (10:20 -10:40). «Ο ύστερος νέο-οθωμανισμός και η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική».  
- Ο πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας Κωνσταντίνος Χολέβας, με θέμα «Τουρκολαγνεία και νεο-οθωμανισμός στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα» (11:30 - 11:50) 
- Ο Αντώνης Λαμπίδης, με θέμα «Γιώργου Θεοτοκά:  Πεπρωμένα του Βυζαντίου» (11:50 - 12:10) 
- Ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής, με θέμα «Το διαχρονικά αναλλοίωτο της οθωμανικής δομής και οι επιπτώσεις της στη διεξαγωγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων» (12:10 -13:10).
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου