Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κωνσταντάρας, Παπανδρέου, Σαμαράς και... Αλή Πασάς!


Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο «θησαυρός του Αλή Πασά»

Του 
Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ αυτός ο Ελληνοαυστραλός επίδοξος χρυσοθήρας που δηλώνει «Απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά».
Με αυτόν άλλωστε το σκοπό επιστρέφει – όπως διάβασα- στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων, ο 65χρονος Ευάγγελος Δήμας που δηλώνει, πως αφού τον βρει, «θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να "γλιτώσει" οικονομικά τη χώρα.»
Πολλοί τον χλευάζουν και τον κοροϊδεύουν, κυρίως γιατί την τελευταία φορά, πριν από έντεκα μήνες, όταν ξεκίνησε την αναζήτηση του θησαυρού, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού. Προς τέρψιν των αγροτών της περιοχής βέβαια οι οποίοι θεωρώντας τον τρελό , «κουζουλό» όπως λένε στην Κρήτη, «λωλό» όπως λένε σε άλλα μέρη «σπάνε πλάκα» μ αυτά που λέει και μ αυτά που κάνει.
Όλους αυτούς που τον κορόιδευαν και τον κοροιδεύουν τον κύριο Δήμα, πολύ θα ήθελα να τους ρωτήσω – αλλά να είμαι βέβαιος ότι θα μου απαντήσουν ειλικρινά- :
1.      Αν ψήφισαν ή όχι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το Γιώργο Παπανδρέου επειδή τον πίστεψαν όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και αν θα τον ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές θεωρώντας ότι αυτός , αυτές τις πληροφορίες είχε ( ότι υπήρχαν τα λεφτά) και αυτό είπε στο λαό.
2.      Αν ανήκουν στο περίπου 1 -1,5 εκατομμύριο αυτών που ψήφισαν Γιώργο Παπανδρέου αλλά : α. τώρα ορκίζονται ότι καλύτερα να κόψουν το χέρι τους παρά να τον ψηφίσουν ( τόσοι υπολογίζονται οι «κοψοχέρηδες» από τους δημοσκόπους που δεν τους «μετράνε» πια στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τους δίνουνε ακόμα ούτε στη Νέα Δημοκρατία ) και : β. οι οποίοι (πάντα σύμφωνα με τους δημοσκόπους) έχουν αποφασίσει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους Σαμαρά επειδή τους έπεισε με τη μαχητικότητά του, τις σωστές του θέσεις, την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί και τη βεβαιότητα ότι «έχει όλες τις λύσεις» που αν εκλεγεί πρωθυπουργός, τότε και μόνο τότε θα πάρει ο λαός - «θαυματουργά»- ανάσα και θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους, των ελλειμμάτων, της ανεργίας και της αντιπαραγωγικότητας.
Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις πιθανές απαντήσεις . Επιχειρείστε να βγάλετε συμπέρασμα και γι αυτό το 1 – 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι –ανεξαρτήτως του ποιον ψήφισαν ή ποιον ΘΑ ψηφίσουν, ΣΗΜΕΡΑ μουντζώνουν και με τα δυο τους χέρια κάθε τι που εκφράζει το πολιτικό μας σύστημα θεωρώντας ότι «όλοι φταίνε», ότι «όλοι είναι ίδιοι», ότι «όλοι τα έφαγαν».
Πάρτε τώρα αυτό το 1 -1,5 εκατομμύριο και στείλτε το – θα παρατηρηθεί κάποια συμφόρηση στην κυκλοφορία αλλά συνηθισμένοι είναι οι Έλληνες - στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων. Εκτός από το πανηγύρι που θα γίνει λόγω της «αφίξεως» 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων τουριστών, ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι εκεί υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Θα τον κοροϊδέψουν; Θα τον πουν τρελό, κουζουλό, λωλό; Δεν θα υπάρξει κανείς που να αναρωτηθεί: «Κάτσε ρε συ… κι αν τον βρει το θησαυρό;». Δεν θα ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από το «ποιον να πιστέψουμε», ή το «ποιος ξέρει… δεν αποκλείεται»; Δεν θα του δώσουν την ευκαιρία να κάνει τη γεώτρηση ο Χριστιανός πριν αρχίσουν να τον… πετροβολάνε; Πολύ παραπάνω όταν μάθουν ότι αν βρει τον θησαυρό, θα τον πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα τον δωρίσει δηλαδή στο Κράτος προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Αυτό που λέει δηλαδή και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Ότι όλα γίνονται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του λαού.
Έτσι λοιπόν, μ’ αυτούς τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, μ αυτές τις συνθήκες και ποντάροντας στο ότι το 1.000.000 των χαμένων και διεκδικούμενων από τα 2 κόμματα ψηφοφόρων θα φανεί «χαλαρό» και θα περιμένει ΜΗΠΩΣ και ο Δήμας τον βρει το θησαυρό , πορεύονται τα δυο κόμματα «εξουσίας» και οι αρχηγοί τους.
Διάβαζα το βράδυ της Πέμπτης σ’ ένα blog στο Internet ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει «στα χέρια της δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, 5,5 και 6,5 μονάδων αντίστοιχα. Όπως διάβασα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται και μάλιστα με μεγάλες διαφορές και στα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία: καταλληλότερος για πρωθυπουργός, δημοφιλέστερος, ικανότερος να βγάλει τη χώρα από την κρίση κ..ά.
Υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά; Ιδίως αν τα στοιχεία που «αποκαλύπτονται» δεν εξηγούν , η Νέα Δημοκρατία που προηγείται 6,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ πόσο ποσοστό θα πάρει; Διότι αν η Νέα Δημοκρατία παίρνει 23% και το ΠΑΣΟΚ 16,5%, τι να σού κάνει η διαφορά των 6,5 μονάδων;
Μόνο ένα τους μένει: Να βρει ο Δήμας το θησαυρό και να τους τον πάει στα γραφεία τους. Έστω μισό-μισό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου