Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδείξεων το ανάγνωσμα...


Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις εφορίες στους φακέλους με τις αποδείξεις που υποβλήθηκαν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες του κράτους από τις αυξημένες επιστροφές φόρου. Μακάρι να μην διαβάσουμε για παραβάσεις των... 200 ευρώ!
Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, γίνονται εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην έχουν την ίδια αξία οι αποδείξεις από καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ που τις εκδίδουν ακόμα και για μικροποσά, με τις αποδείξεις από κλάδους που πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, κυρίως στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία κ.ά.).
Είναι άγνωστο εάν έκανε σχετική εισήγηση και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, διότι το οι εισηγήσεις δεν αναφέρονται σε κατάργηση της συλλογής αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ. Στόχος: Πρέπει να… εμπεδώσουμε ότι τα σούπερ μάρκετ κόβουν αποδείξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου