Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση ΚΚΕ για τα ναρκωτικά

Ερώτηση για τα ναρκωτικά κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ και σήμερα ο Ριζοσπάστης έχει αφιερώσει το πρωτοσέλιδό του στον αγώνα κατά αυτής της μάστιγας, που έχει ξεκληρίσει γενιές (και) στην πατρίδα μας. Με κύριο τίτλο «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά – Ζωή ολόκληρη ΟΧΙ με δόσεις» ο Ριζοσπάστης σημειώνει:
• Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών στην πρόληψη. Την ίδια ώρα έρευνες δείχνουν πως και η μεθαδόνη στέλνει στο θάνατο.
 Η χρήση και η καλλιέργεια δεν είναι μόνο υπόθεση του χρήστη, οι συνέπειες αφορούν και επηρεάζουν τον περίγυρό του, την οικογένειά του, το κοινωνικό σύνολο.
 Η τοξικομανία δεν είναι «Αυτοπροκαλούμενη, χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος του εγκεφάλου», όπως την ορίζουν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ.
 Τα ναρκωτικά είναι παράνομα γιατί είναι επικίνδυνα, δεν είναι επικίνδυνα γιατί είναι παράνομα. Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών ένα σκοπό έχει: Να νομιμοποιήσει τις αιτίες που γεννούν την ανάγκη για ναρκωτικά.
• Υπάρχει δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αν υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου