Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το ανθρωποειδές, είναι έργο... Τέχνης!

Το ανθρωποειδές (εντός ή εκτός εισαγωγικών) της παρακάτω ανάρτησης, δεν είναι ακριβώς όπως περιγράφεται στις ιστοσελίδες που σημειώνονται, αλλά είναι λίγο διαφορετικό. Πρόκειται περί ενός αθώου έργου… Τέχνης και δεν είναι έργο της βιοτεχνολογίας!
Αυτό έρχεται να επισημάνει, με μήνυμά ο αναγνώστης με την επωνυμία Ανώνυμος. Συγκεκριμένα, υποδεικνύει σχετική καταχώρηση στην  ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Genpets είναι μια μικτή τεχνική εγκατάσταση τέχνης του καλλιτέχνη Adam Brandejs και θεωρείται φάρσα . Το έργο έχει εκτεθεί σε πολλές γκαλερί στον Καναδά και Ευρώπη και έχει συγκεντρώσει την προσοχή των ΜΜΕ. Πρόκειται για γλυπτά αυτοματοποιημένα πλάσματα κατασκευασμένα από λατέξ και πλαστικό  που περιέχουν ρομποτικό κύκλωμα για την προσομοίωση και διαθέτουν αργή αναπνοή». Σε άλλο σημείο αφού γράφει πως «θα έμοιαζε με μικρό baldskinned και άσχημο humanoids που στόχο έχει να εμφανίζεται ως ζωντανό», συμπληρώνει: «Σε συσκευασία αναγράφεται ότι ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής των χρωμάτων, για διαφορετικές προσωπικότητες και τα επίπεδα της δραστηριότητας» και πως «τα πλάσματα έχουν περιορισμένη φωνητική ικανότητα». 
Στην περίπτωση που εκληφθεί ως σωστή αυτή η καταχώρηση στη Βικιπαίδεια, δεν παύει να σοκάρει η είδηση, αλλά και το ίδιο το κατασκεύασμα. Οπωσδήποτε, αυτή η ασχήμια δεν μπορεί να θεωρείται έργο Τέχνης, ούτε κάποιο παιχνίδι. Άσχετα εάν απευθύνεται στα παιδιά! Και, δυστυχώς, θα βρεθούν γονείς που θα τα αγοράσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου