Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στόχος "λαμόγιων" και η Γαλλία!


Ανησυχίες εκφράζονται για τον φημολογούμενο κίνδυνο να πέσει θύμα «πιστοληπτικής αξιολόγησης» και η Γαλλία!
Χωρίς πολλά λόγια, έτσι και συμβεί αυτό, αναμένονται «άγρια» γεγονότα και στη Γερμανία! Σωστά διαβάσατε. Στη Γερμανία, για τον απλό λόγο, ότι εάν συμβεί η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που σε αυτή την περίπτωση, θα συμβεί!), τότε η Γερμανία θα χάσει τον μπούσουλα, όταν δει να «παγώνουν» οι εξαγωγές της και τα μηχανήματά της να μην μετατρέπονται σε… οπωροκηπευτικά!
Η ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών, με την περίεργη πολιτική της ΕΚΤ και την ύποπτη κωλυσιεργία των «βρυξελλούντων», φέρνει σε αδιέξοδο την ευρωπαϊκή οικονομία, μειώνοντας την παραγωγή, αυξάνοντας την ανεργία και δημιουργώντας αιτίες για εξεγέρσεις.
Χθες είχαμε την Αθήνα, σήμερα έχουμε το Λονδίνο (φωτό)... Μπάστα και μην συμβούν εξεγέρσεις σε Παρίσι και ιδίως στο Βερολίνο… Γιατί άλλο να πέφτεις από το… ισόγειο, όπως η Ελλαδίτσα και άλλο να… βουτάς από το… ρετιρέ!
Επί τούτου…
Η ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ βρισκόταν στον πυρήνα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη συγκρότησή του, ευθύς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όμως κατέπεσε... Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Pimco Μοχάμεντ Ελ Αριάν ριψοκινδύνευσε μια πρόβλεψη: ότι η επόμενη χώρα που θα χάσει την ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση θα είναι η Γαλλία. Και πως οι επιπτώσεις από την υποβάθμιση της Γαλλίας θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από των ΗΠΑ, καθώς θα έχουν τραγικές αντανακλάσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. 
Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου