Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συνάντηση πριν τις εκλογές...


«Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ωριαία συνάντηση, που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Δηλαδή, μία κυβερνητική έκκληση, που έτσι και γίνει δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά, τότε η ΝΔ θα ψάχνει την ψήφο της! Τελικά, φαίνεται πως παρεξηγήθηκε το γεγονός που ΝΔ έδειξε συναίνεση και υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χωρίς βέβαια να υπολογιστεί πως το νομοσχέδιο είχε πολλά κοινά με εκείνα που είχε σχεδιάσει η Μαριέττα Γιαννάκου
Τώρα ζητείται από τη ΝΔ να συναινέσει για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και να δείξει κατανόηση στο φορολογικό νομοσχέδιο. Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια! Διότι, αφ’ ενός «ζητείται συνένοχος» και αφ’ ετέρου επιτυγχάνεται η στήριξη στο κυβερνητικό έργο. Μια στήριξη, που θα ήταν θαυμάσια εάν διέθετε και κάποιον «αριστερό κίονα», καθώς δεν φτάνουν μόνον μικρές κεντροδεξιές παρατάξεις.
Η σημερινή επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στη Συγγρού, μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντική κίνηση. Προκειμένου, να δείξει ότι υπάρχει αναγκαιότητα για εθνική ομοψυχία, έβαλε στην άκρη το πρωτόκολλο και πήγε ως… βουνό στον Μωάμεθ! Μία «επιστημονική» κίνηση για μία συνάντηση της οποίας τα αποτελέσματα, είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν…
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν την συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, έδινε συνέντευξη στο Ράδιο-9 και δήλωνε: 
«Η ΝΔ ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των εκλογών. Έχει ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι θεματικές συνδιασκέψεις για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Και βεβαίως σε διαδικασία επαφών βρίσκονται οι αρμόδιοι και για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων». Και:
«Η κυβέρνηση αυτή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Αποδεικνύεται ανίκανη και ανεπαρκέστατη. Οι εκλογές λοιπόν στην παρούσα συγκυρία νομίζω ότι είναι η μόνη διέξοδος. Όχι γιατί εμείς βιαζόμαστε να καθίσουμε σε υπουργικές καρέκλες -όπως μπορεί κάποιος κακόπιστος ακροατής να σχολιάσει- αλλά γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χώρας».
Μετά από αυτά, η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, ίσως θα πρέπει να θεωρείται περιττή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου