Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Υπογραφές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα βρίσκεται ο υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Στέφαν Κάπφερερ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Γερμανών επενδυτών. 
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κάπφερερ υποσχέθηκε «επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα» και αναγνώρισε «τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών», καλό θα ήταν να ενημερωθεί, για το εξής:
Η ανιστόρητη Γερμανίδα υπουργός Εργασίας
Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν
Μετά την «τρελή» απαίτηση, της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν, για να εγγυηθεί η Ελλάδα με τα αποθέματα του χρυσού που διαθέτει, άναψε «κόκκινο» στην ελληνική Διασπορά και άρχισαν να «πέφτουν βροχή» οι υπογραφές σε διεθνή καταγγελία τού Hellenic Electronic Center (Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο), που ξεκίνησε πρόσφατα, με στόχο τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλονται στη χώρα μας.
Η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού, δεν μπορεί να εκληφθεί ως «που λέει ο λόγος», διότι η Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, εκτός από «κολλητή» της Γερμανίδας καγκελαρίου, θα πρέπει να έχει και βασικές γνώσεις τής νεώτερης ιστορίας της πατρίδας της. Δηλαδή, αν ρωτήσει τη φιληνάδα της κυρία Μέρκελ ή τον μπαμπά της, θα την πληροφορήσουν ότι οι κατοχικές δυνάμεις του Αδόλφου, είχαν αρπάξει -υπό τύπον δανείου- τον χρυσό που διέθετε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Εξ άλλου, στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό σημείωμα του Hellenic Electronic Center, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το 1964, ο τότε Γερμανός καγκελάριος δρ. Λούντβιχ Έρχαρντ, είχε υποσχεθεί την αποπληρωμή του δανείου μετά την επανένωση της Γερμανίας, που έγινε το 1990.
Ενδεικτικό δε, τής τρέχουσας αξίας των γερμανικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα είναι: Τρέχουσα αξία του δανείου Κατοχής 163,8 εκατομμύρια δολάρια και πολεμικές επανορθώσεις 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποσά στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ως επιτόκιο το μέσο επιτόκιο των ΗΠΑ (κρατικά ομόλογα από το 1944), το οποίο είναι περίπου 6%.
Τέλος πάντων…
Ο κάθε Έλληνας πρέπει να κάνει κλικ στο http://www.greece.org/blogs/wwii/ και να υπογράψει την αίτηση τού HEC για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, προκειμένου να κατατεθεί μαζί με τις χιλιάδες υπογραφές σε διάφορους σχετικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου