Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τα σκουπίδια στα σπίτια τους!

Λήγουν σήμερα οι συμβάσεις 210 εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα θα υπάρχει δυσκινησία των απορριμματοφόρων στις αποκομιδές κατά τις νυκτερινές ώρες…
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, στην υπηρεσία Καθαριότητας εργάζονται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι 210 θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς σήμερα λήγουν οι συμβάσεις τους.
Για μια φορά ακόμη η Αθήνα θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και δεν θα φταίει κανείς! Και ουδείς θα αναγνωρίσει τις ευθύνες και τα λάθη του. Τι τους νοιάζει άλλωστε; Αυτοί μένουν άνεργοι, ή μήπως θα βρωμίσουν οι «βόρειοι» ή οι παραλιακοί μαχαλάδες τους;
Μήπως, πρέπει τα σκουπίδια να προωθούνται στις γειτονιές* όσων έφεραν σε αυτή την κατάσταση των Δήμο Αθηναίων; Και αυτοί δεν είναι ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μήτε ο Γιώργος Καμίνης, αλλά εκείνοι -οι πρώην και οι νυν- της κεντρικής εξουσίας που παίρνουν αποφάσεις, αδιαφορώντας για την ανεργία που δημιουργείται και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
* Λαϊκισμός; Ίσως. Δηλαδή, όπως χαρακτηρίζεται κάθε φράση που θίγει υψηλά συμφέροντα ή "κατακτήσεις" της καθεστηκυίας τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου