Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Μήνυμα Αγανακτισμένου προς Αγανακτισμένο


Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να αποκαταστήσει την εικόνα της πλατείας Συντάγματος, θα πρέπει να επικροτηθεί από το σύνολο των «Αγανακτισμένων Πολιτών» και μάλιστα όσοι έχουν χρόνο και διάθεση, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο συμμάζεμα, για τον απλό λόγο ότι αυτή η πλατεία ανήκει σε όλους εκείνους που θέλουν να παραμείνει τόπος ελληνικών συμφερόντων! Είναι το πεδίο όπου δόθηκαν μάχες κατά της εξαθλίωσης και ο τόπος που μάλλον σύντομα θα αποτελέσει το επίκεντρο νέων λαϊκών ειρηνικών διαμαρτυριών. Άλλωστε, είναι κρίμα να βλέπουμε τη σημερινή εικόνα της πλατείας Συντάγματος, όπου απομυθοποιείται αυτή η πρωτόγνωρη, για την Ελλάδα, κίνηση πολιτών.
Μία ειρηνική κίνηση που δεν μπόρεσαν να λυγίσουν, ούτε κάποιοι «φωστήρες» της πολιτικής, με κάποια «αστροπελέκια» της δημοσιογραφίας, ούτε η ανικανότητα της αστυνομίας κι εκείνοι οι «κουκουλοφόροι».
Η κίνηση ξεκίνησε δίχως ηγέτες και «καπελώματα», ενεργοποιήθηκε χωρίς να παίρνει εντολές από κάποια «κέντρα» και «θέλει» να παραμένει αυτοδιάθετη. Μία αυτοδιάθεση όμως που κινδυνεύει να εξελιχθει σε... αδιαθεσία, μετά την επιμονή μερικών μελών, να διατηρούν τις άλλοτε χρήσιμες «εγκαταστάσεις» στην πλατεία Συντάγματος και να πραγματοποιούν «οικογενειακές» λαϊκές συνελεύσεις.
Η κίνηση των «Αγανακτισμένων Πολιτών» δεν διαθέτει «σφραγίδα», δεν έχει ορίσει Ηρακλείς, δεν ηγεμονεύεται και δεν ποδηγετείται. Ούτε δέχεται, να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες επ’ ονόματί της, που καμμιά φορά έχουν σαν αποτέλεσμα να δείχνουν οι εξεγερμένοι ως γραφικοί τύποι.
Τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην πλατεία, καλό θα ήταν να συνδράμουν αύριο τον Δήμο Αθηναίων, για την αποκατάστασή της. Θα είναι μία έξυπνη κίνηση πολιτισμού, δημοκρατικότητας και σεβασμού για την απρόσκοπτη λειτουργία τής πόλης, τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο που διανύουμε. Δεν πρόκειται περί ήττας του κινήματος, αλλά αντίθετα περί νίκης. Διότι νίκη είναι όταν υπερασπίζεσαι τη λειτουργία της πόλης σου! Μιάς πόλης που «εκλιπαρεί» για την αγάπη των πολιτών της, αφού μόνον το μίσος γνωρίζει…
Άλλωστε, με τη συμμετοχή μας στον καθαρισμό της πλατείας Συντάγματος, όλοι θα αντιληφθούν ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων Πολιτών», όχι μόνον δεν διαλύθηκε, όχι μόνον δεν πέρασε στην ιστορία, αλλά υπάρχει, είναι ενεργοποιημένο, συμμετέχει στα κοινά, συνεχίζει να «γράφει ιστορία» και να είναι πάντα έτοιμο για νέες ρίξεις και για νέους αγώνες, υπέρ των συμφερόντων του λαού, της πατρίδας και του έθνους. Εδώ είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου