Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Διήμερο ιδιαίτερης πρόληψης και προσοχής...

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει αυτή η ιστοσελίδα κι ας κατηγορηθεί από μερικούς «ψύχραιμους» ότι κινδυνολογεί.
Το ερχόμενο διήμερο πραγματοποιείται -για πρώτη φορά στα χρονικά- 48ωρη γενική απεργία, η οποία σε συνάρτηση με τις διαρκείς κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων Πολιτών, αναμένεται να «γράψει ιστορία».
Όμως, επειδή η κάθε «ιστορία», αφ’ ενός δεν είναι πάντα ρόδινη και αφ’ ετέρου, όλες οι ασχέτου βεληνεκούς εξεγέρσεις, διανθίζονται από επεισόδια, καλό θα ήταν να μην έχουμε κανένα παρατράγουδο. Γιατί τότε, θα έχουμε να μιλάμε για ένα αρκετά «καυτό» καλοκαίρι…
Είναι σίγουρο ότι όλοι (οι μη διεστραμμένοι!) διαμαρτυρόμενοι έχουν σκοπό να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, όσο γίνεται δυναμικά και ειρηνικά. Κάτι για το οποίο δεν συμφωνούν αυτοί οι κάποιοι «ντοπαρισμένοι» και έτσι θα αποπειραθούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτα επεισόδια και ευρείας κλίμακος όσο γίνεται.
Εάν οι αρχές ασφαλείας, είχαν τη δυνατότητα να αποκαλύψουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες, η Ελλάδα θα είχε ξεμείνει από χούλιγκανς και προβοκάτορες. Βέβαια, αφού η ΕΥΠ κατάφερε να αποκαλύψει τα κυκλώματα που απομυζούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τότε δεν θα είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν τα «στρατόπεδα» όπου εκτρέφονται και εκπαιδεύονται οι κουκουλοφόροι προβοκάτορες.
Προ αυτών των δεδομένων, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των απεργών και των Αγανακτισμένων Πολιτών, για την προστασία και την ασφάλεια κατά το διήμερο.
Από την πλευρά των Αγανακτισμένων Πολιτών, φαίνεται να γίνεται κάποια προσπάθεια και η ποιότητα αυτών των υπηρεσιών θα ήταν πολύ ανώτερη εάν η «πλατεία» διέθετε δυο-τρεις ρεαλιστικές φωνές παραπάνω και εάν σε μερικές Ομάδες εκτοπιζόταν η παρεΐστικη νοοτροπία και γίνονταν εισακούονταν γνώμες επαϊόντων πολιτών.
Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, πρέπει ο κάθε πολίτης να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους της πλατείας, καθώς -αμ’ τι άλλο- δεν αγωνίζονται για προσωπικούς λόγους. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που «την έχουν δει»… ξύπνιοι και προσπαθούν να δημιουργήσουν κόμμα, αλλά τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα μαζικά μέσα μεταφοράς. διότι χωρίς λεωφορεία, τρόλεϋ, τραμ, ηλεκτρικό και μετρό, θα δυσκολέψει πολύ η μετακίνηση. Αλλά, εδώ είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου