Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Μάξιμος για το δημοψήφισμα

Επειδή καμμιά φορά ακούγονται βουλευτές να λένε ουσιώδη πράγματα, άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι, γι' αυτό τον λόγο παρατίθενται τα παρακάτω.
«Ο πρωθυπουργός μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε τη συναίνεση ως άλλοθι για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Τώρα επιστρατεύεται μια νέα λέξη, το δημοψήφισμα για να δικαιολογήσει την αναποφασιστικότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Δεν θεωρώ θετικό γεγονός το ότι από το ’74 μέχρι σήμερα, δεν κάναμε χρήση αυτής της δυνατότητας που μας δίνει το Σύνταγμα. Αλλά σε αυτή την έντονα φορτισμένη περίοδο, μπορεί και σωστά ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως τεθούν στο δημοψήφισμα, να εισπράξουν αρνητική ψήφο από τους πολίτες σε μια προσπάθεια να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική. Το έχουμε δει στο παρελθόν αλλού, όπως για παράδειγμα με το δημοψηφίσματα για το Ευρωσύνταγμα». 
Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ της ΝΕΤ και στους συναδέλφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια, ο επίσης συνάδελφος και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης  Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου