Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πω-πω, μάς... τρόμαξε η Δαμανάκη!


Τελικά, προς τι η έκκληση της Ελληνίδας Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη; Για να τρομοκρατηθούμε ή για να δείξει καλή διαγωγή στα "συντρόφια" της εύπορης κοιλάδας των Βρυξελλών;
Ιδού τι είπε και μας... αναστάτωσε η κα Μαρία Δαμανάκη:
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».
Τι να της πει κανείς; Δεν έχει αντιληφθεί το αυτονόητο, πως το "ταξείδι" από το ευρώ στη δραχμή, στην ουσία δεν αφορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους νυν και μέλλοντες ανέργους, για τον απλό λόγο ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγούμαστε ολοταχώς στην εξαθλίωση. Άλλους ενδιαφέρει και "τσούζει" η επιστροφή στη δραχμή - όχι εμάς!
Κάτι τέτοια μελό μηνύματα, να τα απευθύνει η κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλού. Δεν "τσιμπάμε". Ούτε τζιπάκια έχουμε, μήτε πισίνες, ούτε και τρώμε... λαχανάκια Βρυξελλών! Εντάξει; Αλλού αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου