Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Όχι "σωσσίβιο" και "πατερίτσα" ο Σαμαράς!


"Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε 'ναι' στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση, η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. 
Πού είναι το παράξενο; Ποιά άλλη στάση θα μπορούσε να κρατήσει, ένας υπεύθυνος πολιτικός όταν του ζητείται συναίνεση σε μία πολιτική στην οποία δεν συμφωνεί ούτε ο ίδιος ο… Γ. Παπανδρέου;  Και εμμέσως πλην σαφέστατα, ζητείται ο συναίνεση και από τον λαό, λες και μας κάνουν χάρη! Δηλαδή να βάλουμε πλάτες για να συνεχίζουν να καρπώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι! Για να μας φορτώνουν στη φορολογία και να μας καταδικάζουν στην ανέχεια, αλλά να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων έχουν καταθέσεις σε τράπεζες π.χ. του Λιχτενστάϊν. Για ποιά συναίνεση μιλάνε; Τέλος η κοροϊδία και να μη φοβίζουν τον λαό με διαδόσεις περί επιστροφής στη δραχμή και άλλες αηδίες. Έχουμε φτάσει στο "αμήν" και η κάθε κίνησή τους από τούδε και στο εξής θα πρέπει να γίνεται με... διακριτικότητα. Διότι όταν κανείς χάνει το κύρος του, είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες! Εκεί φτάσαμε...
Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ίσως θα ήταν καλύτερο να αρνηθεί τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, διότι κάτι τέτοιες συναντήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως "πατερίτσες" και "σωσσίβια". Μάλιστα, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, θα ήταν ευνόητη η άρνηση Σαμαρά, έτσι για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί επιλέγει τη μοναξιά. Κι αυτό δεν κοστίζει ακριβά μόνον στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά κυρίως στο λαό που έχει μία κυβέρνηση, την οποία δεν ψήφισε! Κρίμα, για όσους πίστεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου, μα περισσότερο κρίμα για όσους τον στήριξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου