Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το Ρούπελ, εκείνοι κι εμείς...

Σαν σήμερα πριν 70 χρόνια (6 Απριλίου 1941) η χιτλερική Γερμανία κηρύττει τον πόλεμο στην Ελλάδα και η εισβολή γίνεται από τα οχυρά Μεταξά, νωρίτερα κατά 15’ λεπτά, απ’ ότι ανέφερε το τελεσίγραφο που επέδωσε στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, πρίγκηπας Έρμπαχ.
Σήμερα είναι μία εθνική επέτειος, η οποία όμως περνάει πολύ στο «ντούκου», λες κι αυτός ο λαός πρέπει να ξεσκίσει τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του…
Εκείνη η ηρωική γενιά των πατεράδων και των παππούδων μας, που αντιστάθηκε πάνω στα φυλάκια των οχυρών, υποχρέωσε τον Αδόλφο Χίτλερ, να δηλώσει ενώπιον του Ράϊχσταγκ στις 4 Μαΐου του ’41, πως: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει ότι από όλους τους αντιπάλους τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο Έλλην στρατιώτης ιδίως, επολέμησε με ύψιστο ηρωϊσμό και αυτοθυσία».
Σημειώνεται δε, ότι όταν έπεσε το Ρούπελ, ο Γερμανός νεαρός ταγματάρχης διέταξε τους στρατιώτες του να κάνουν «παρουσιάστε» στους ηττημένους Έλληνες πολεμιστές. Ακόμη, δεν ζήτησαν την παράδοση του οπλισμού και των ξιφών από τους Έλληνες αξιωματικούς και δεν έγινε υποστολή της ελληνικής σημαίας!
Κι αυτή η μέρα, περνάει στο αδιάφορο…
Παρ’ όλα αυτά η 6η Απριλίου, για μερικούς δεν έχει ξεχαστεί. Συνιστάται να κάνετε κλικ ΕΔΩ, για να διαβάσετε ένα θαυμάσιο επίκαιρο άρθρο του καθηγητή Κώστα Ε. Μπέη, που δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθεροτυπία».
Επίσης, στο YouTube υπάρχουν αρκετά σχετικά βιντεάκια.

1 σχόλιο:

  1. Η ναζιστική Γερμανία μπορεί στις 6 Απριλίου 1941 να έκαμψε την αντίσταση των ηρώων στα οχυρά της γραμμής Μεταξά , δεν κατόρθωσε όμως ούτε το ελάχιστο μπροστά στις οχυρωμένες ψυχές των πατεράδων μας επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σκληρής και απάνθρωπης στρατιωτικής κατοχής .
    Τα σχόλια σε σχέση με την σημερινή μας κατάντια περιττεύουν.
    Πάλι με τους Γερμανούς βεβαίως έχουμε να κάνουμε , αλλά αυτή την φορά χωρίς ψυχή…
    Βάλθηκαν οι ποικίλες ηγεσίες μας των τελευταίων 40 χρόνων να μας την ξεκάνουν … Το κατόρθωσαν όμως ;

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή