Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε η Δούκισσα του ελληνικού τραγουδιού

Τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Αθήνας άφησε Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 69 ετών, η Δούκισσα, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια  πρωταγωνίστησε στο μουσικό στερέωμα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. 
Είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι. Στα 12 χρόνια της πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό ταλέντων βγήκε πρώτη και δούλεψε στο Πασαλιμάνι για ένα καλοκαίρι. Στη συνέχεια δούλεψε συνδυάζοντας το χορό και το τραγούδι, ενώ μετά από κάποιο διάστημα την κέρδισε αποκλειστικά το τραγούδι. 
Στη δισκογραφία μπήκε το 1956. Παράλληλα με το τραγούδι, ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο παίζοντας σε 10 ταινίες. 
Η Δούκισσα συνεργάστηκε με τους περισσότερους μεγάλους συνθέτες. Τα τραγούδια της όπως το "Άνθρωποι είμαστε ", οι "Αναμνήσεις", το "Ατάκα κι επί τόπου", το "Παληκάρια", το "Θέλω τα όπα μου", "Το μωρό", έγιναν διαχρονικά. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο γιους. 
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στο Α' Νεκροταφείο.
Και για να την θυμηθούμε, κλικ στο videoκλιπ...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το "μπουρδέλο", εμείς και κάποιοι άλλοι...

«Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»… Ένα σύνθημα που όταν ακούγεται, φέρνει πίκρα στον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, στον κάθε αξιοπρεπή πολίτη. Για να υπάρχει αυτό το «μπουρδέλο» έχουν δοθεί αγώνες, έχει χυθεί αίμα και εάν υπάρχουν κάποιοι που προσβάλουν το αξίωμά τους, δεν φταίει η Βουλή. Όπως και όταν δεν πάνε καλά οι δουλειές στο… μπουρδέλο, δεν φταίει ο χώρος, αλλά τα «κορίτσια». Γι’ αυτό, εάν δεν «τσουλάει» το μαγαζί, δεν το καίμε, αλλά αλλάζουμε τα «κορίτσια»! Έτσι δεν είναι;
Υ/Γ Μεγάλη ικανοποίηση αισθάνεται κάθε θιασώτης των «εθνοσωτήρων» όταν ακούει αυτό το σύνθημα και του δίνεται η ευκαιρία να πει «Α, ρε Παπαδόπουλε!», χωρίς βέβαια να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι για έναν ελεύθερο πολίτη, η αξιοπρέπεια είναι πάνω από το ψωμί και τα συμφέροντα…

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

"Η Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, καθώς μέσα σε λίγους μόνο μήνες η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει προωθήσει τις πιο φιλόδοξες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ευρωζώνης", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου και κορυφαία στελέχη της Γουώλ Στρητ. Η Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά... Πράγματι.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισε η εκστρατεία του Γιάννη Μίχα

Άρχισε ο προεκλογικός αγώνας στον Πειραιά, με τον νομάρχη Γιάννη Μίχα να εξορμά στις πειραϊκές γειτονιές και συνοικίες, όπως π.χ. στο πολυπληθέστερο Α’ Διαμέρισμα του Πειραιά,  που επισκέφθηκε την Παρασκευή.
Ο Γιάννης Μίχας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του, από την πλατεία Σερφιώτου έως και την πλατεία Καρπάθου, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζεται από την κυβερνητική παράταξη, έτυχε θερμής υποδοχής από το σύνολο σχεδόν των πολιτών με τους οποίος συζήτησε για αρκετή ώρα ακούγοντας τα παράπονά τους. Κυρίως για το πρόβλημα της πλημμελούς καθαριότητας…
Στα «πηγαδάκια» που δημιουργούνταν καθ’ οδόν, ο κ. Μίχας, αναφέρθηκε πολλές φορές στην βούλησή του να «καθαρίσει» την πόλη από ο,τιδήποτε την ενοχλεί, δείχνοντας  εξ αρχής αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα που την κρατούν σιδεροδέσμια στο παρελθόν. Εδώ, θα του ζητούσα να… ορκιστεί, διότι υπάρχουν κάτι «πληγές» στον Πειραιά, που χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα για να σπάσουν τα αποστήματα.
Ας ελπίσουμε ότι ο Γιάννης Μίχας, θα αποδειχθεί επιτυχημένος και ως δήμαρχος.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μάνος, ο Λάκης και ο Άλκης.

Και τώρα καταστάλαγμα του βίου μου μέχρι στιγμής είναι:
Αδιαφορώ για την δόξα. Με φυλακίζει μέσ' στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.
Πιστεύω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθέντες συνήθειές μας.
Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.
Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ «λαχεία στον ουρανό» και προκαλώντας τον σεβασμό των νεοτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και Μεγάλος Ερωτικός.
Ήταν ένα αυτοβιογραφικό σημείωμα του Μάνου Χατζιδάκι.
Πώς μού ‘ρθε, τώρα που ο κόσμος καίγεται, να θυμηθώ τον Μάνο Χατζιδάκι; Μου τον θύμισε ο φίλος μου ο Άλκης Μ. Γι’ αυτό πώς ήταν να αρνηθώ την φιλοξενία μιάς τέτοιας αέναης παρουσίας, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις; Έτσι ας ακούσουμε ένα από τα πιό αγαπητά του τραγούδια, που έγραψε μαζί με τον Νίκο Γκάτσο και το ερμήνευσε ο περιέργως ξεχασμένος Λάκης Παπάς – ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς Έλληνες τραγουδιστές.
*** Νομίζω, ότι η πρώτη εκτέλεση ήταν με τον Γιώργο Ρωμανό. Άλλος αξιοπρεπής και ξεχασμένος κι αυτός...

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός: Κάπου γουστάρουμε τα μεσάνυχτα...

Δεν μπορεί... Κάποιοι μας δουλεύουνε! 
Ανακοίνωση των ονομάτων του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, 96' λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε και είδαμε τόσο πολυμελή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ούτε και ανακοινώθηκαν ποτέ τόσες αλλαγές ονομασίας σε υπουργεία! 
Δεν μπορεί... Σίγουρα μας κάνουν πλάκα! 
Και να δείτε, που θα βγει κανένας πρωθυπουργικός αδελφός, ο οποίος θα τα ρίξει σε υπουργό που έκανε κάτι μετά από εντολή του αδελφού του!
Δεν μπορεί κάτι συμβαίνει! 
Που πήγε π.χ. η Λούκα Κατσέλη στο Εργασίας και ο Ανδρέας Λοβέρδος διακομίστηκε στο νέο υπουργείο Υγείας. Λες και η πρώην Ανάπτυξης κ.λ.π. "τιμωρήθηκε" και ο πρώην Εργασίας "τραυματίστηκε" εκτελώντας στο ακέραιο την υπηρεσία του.
Τελικά, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα η "τρόϊκα", δεν καταλαβαίνει από ώρες κοινής ησυχίας και τέτοια. Είναι καλντεριμιτζού και το πάει το ξενύχτι. Και ξέρει πολύ καλά, ότι η ηχορρύπανση που προκαλείται από τον θόρυβο που κάνει το  το γοβάκι της όταν έρχεται σε επαφή με το πλακόστρωτο, δεν ενοχλεί κανέναν στην Ελλάδα της ανοχής. Καληνύχτα μας κι ας δούμε, τι καινούργιο κινητό θα πάρουμε, ποιό netbook πάει με το φορεματάκι της κορούλας μας, με τι χρώμα porshe cayan θα ζήλευε η απέναντι υπερχρεωμένη καρακαλτάκα και ποιά τράπεζα είναι της μόδας για να ρίξουμε εκεί όλες τις φορτωμένες κάρτες μας...
Καληνύχτα μας.-

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μπόνο, εμείς και η κακιά μας μοίρα.

«Ευχαριστώ! Συγγνώμη που αργήσαμε τόσο πολύ να έρθουμε σε αυτό τον μαγικό τόπο. Θα τα καταφέρετε εσείς οι Έλληνες, γιατί έχετε καρδιά και μυαλό. Αυτό είναι που μετράει και όχι τα χρήματα. Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες έχουν πολλά κοινά, είμαστε φτωχοί αλλά ικανοί, είμαστε Θεοί!». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μπόνο, στο πλαίσιο της χθεσινής μεγαλειώδους συναυλίας των "U-2" στην Αθήνα.





Και μετά το "Beautiful Day", που είδαμε και ακούσαμε, διαβάζουμε στο Zougla.gr...

"Το ΟΑΚΑ πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Πάνω από 75.000 κόσμου (η συναυλία δεν ήταν sold-out!) ξέσπασε σε ζητωκραυγές, μόλις ακούστηκε το «Beautiful Day» και τα φώτα έσβησαν. Έβλεπες γύρω σου μόνο χαμογελαστά πρόσωπα, κόσμο να τραγουδά και να χορεύει σε κάθε κάλεσμα του Μπόνο. Αν εκείνη την ώρα περνούσες έξω από το ΟΑΚΑ, θα έδινες τα πάντα για να μπεις μέσα. Οι σκηνές που εκτυλίσσονταν ήταν απερίγραπτες, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά που έχουμε δει σε συναυλία τα τελευταία χρόνια. Οι U2 έβαλαν τα γυαλιά ακόμα και στη Μαντόνα, στη συναυλία της που είδαμε πριν από δύο χρόνια"...

Υ/Γ Μεσ' στη μιζέρια μας, ένας Μπόνο και λίγο U-2 αποτελούν μία ευχάριστη παρένθεση. Ας μείνουμε εδώ για σήμερα, διότι από την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές ΟΤΑ και επίσης αναμένεται να προκύψει νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν καταλάβαμε καλά... Γιατί ο ανασχηματισμός; Μήπως τα πρόσωπα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές; Και άμα αλλάξουν, θα πάει καλύτερα το κυβερνητικό έργο; Δηλαδή, εάν π.χ. ο κ. Λοβέρδος παύσει να είναι υπουργός Εργασίας (λέμε...) και μπει νέο πρόσωπο στη θέση του, θα αλλάξουν η εργατική πολιτική και το Ασφαλιστικό και θα πούμε: "Τυχαίο; Δεν νομίζω!"; 
Εδώ που φθάσαμε, δεν αποκλείεται να έρθει σύντομα η μέρα που οι υπουργικές θέσεις θα αντικατασταθούν από... netbook! Τουλάχιστον έτσι, δεν θα εκτίθενται άμεσα τα πρόσωπα. Ερώτηση: "Ποιός πήρε αυτό το μέτρο;". Απάντηση: "Το... netbook!". Και καθαρίσαμε. Ούτε... "πολιτικό κόστος" και ούτε να υπάρχουν πολιτικοί που να ντρέπονται όταν αντικρίζουν τους ψηφοφόρους τους. Ω, beautiful day!..

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζει ο ξεσηκωμός



Ο ξεσηκωμός του κόσμου είναι πλέον αναπόφευκτος. Η ανέχεια έχει περάσει το κατώφλι των σπιτιών και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο έχει πάει περίπατο. Βέβαια όλοι ελπίζουν ότι «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες τρεις του Σεπτέμβρη να γυρνάς», αλλά ακόμη το Κίνημα δεν λέει να κουνηθεί και να κάνει κάποιους να θυμηθούν τι είχε πει σαν σήμερα ο Ανδρέας.
Το Σάββατο 11 του μηνός, μία Κίνηση Πολιτών διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Αποφάσισα να σταματήσω να παίζω το  παιχνίδι σας. Θα σταματήσω να πηγαίνω κάθε πρωί στη δουλειά, να δουλεύω μέχρι το βράδυ, και να πέφτω ξερός να δω λίγη τηλεόραση να αδειάσει το κεφάλι µου, πριν κοιμηθώ. Και θα κατέβω στο  δρόμο, μαζί µε τα παιδιά µου, τη γυναίκα µου, τον παππού και τη γιαγιά και θα μείνω εκεί. Δεν θα φύγω από εκεί, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά µου. Δεν θα δουλέψω. Αν θέλετε όλοι εσείς να κινώ την οικονομία της Ελλάδας, θα παίξετε µε τους όρους µου. Θα κατέβω στο δρόμο µε µια καρέκλα και ένα σακίδιο µε τρόφιμα, περισσότερα από όσα χρειάζονται γι αυτούς που δεν έχουν».
Βέβαια, η εξουσία δεν θα ανησυχήσει, διότι ποιος παλαβός δεν θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ή δεν κόψει να πηγαίνει στη δουλειά του. Όμως, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει τόσο, διότι όλα τα μεγάλα, από κάτι τέτοια μικρά ξεσπάσματα ξεκίνησαν. Κι ας μην ξεχνάμε τη λαϊκή ρήση «φωνή λαού – οργή Θεού!»…
Περισσότερα, στην ιστοσελίδα της Κίνησης. Κλικ ΕΔΩ