Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αναμενόμενο το "κλατάρισμα" της αγοράς αυτοκινήτου

Στο 64,3% η πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και από τη στιγμή που η στέρηση έχει φτάσει στα ρετιρέ, ας μην περιμένουμε να υπάρχουν χρήματα στον κόσμο για αγορά αυτοκινήτων. Δυστυχώς, η εμπορία αυτοκινήτων απευθύνεται σε ανεπτυγμένα ή προς ανάπτυξη κράτη και όχι προς διάλυση χώρες. Όταν μειώνεται η κατανάλωση σε είδη πρώτης ανάγκης, ας μην ελπίζει ο κόσμος της εμπορίας αυτοκινήτων...
Επ’ αυτού, ας «λογικευτούν» τα συνεργεία και ας μειώσουν τα τιμολόγιά τους οι έμποροι ανταλλακτικών, διότι οι αναδουλειές τους, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αυξάνονται καλπάζοντας.
Χωρίς καμμία ειρωνεία, οι λύσεις για την «ανάσα» στον χώρο του αυτοκινήτου, είναι δύο:
1. Η χώρα μας αναπτύσσει αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τα χρήματα για την αγορά αυτοκινήτου, να μην βγαίνουν στο εξωτερικό.
2. Προσλαμβάνεται στην κυβέρνηση ο κ. Σουφλιάς, ο σπάνιος αυτός πολιτικός που παρά την κρίση που αντιμετώπιζε η πατρίδα μας, πέρυσι το καλοκαίρι, με «ειδικά» οικονομικά μέτρα υποχρέωνε τον κόσμο να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτου!
Τελικά, αυτός ο απίθανος άρχων του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει καταλάβει πόσο κακό έκανε στην ελληνική οικονομία; Πάντως, δεν θυμάμαι να αντέδρασαν πολλοί για τα περίεργα μέτρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου