Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Nous sommes tous des Grecs!

«Καραμέλα» κατάντησε σε κάποιους περίεργους κύκλους, η θέση ότι η χθεσινή διαδήλωση δυσφήμησε την Ελλάδα και πως θα αποβεί αρνητική για τον τουρισμό μας. Πού τα λένε αυτά; Την διαδήλωση περίμεναν οι tour operators και οι διάφοροι ανθελληνικοί κύκλοι, για να σαμποτάρουν το ελληνικό καλοκαίρι; Όλοι ξέρουμε πολύ καλά από πού και από ποιούς έχουμε γίνει ρεζίλι, παγκοσμίως. Άλλωστε ποιός περίμενε ότι φέτος θα είχαμε τουρισμό; Βέβαια, οι τρεις νεκροί επιβαρύνουν την "εικόνα" μας, αλλά επ' αυτού δεν φταίνε οι διαδηλωτές, αλλά κάποιοι άλλοι που κατάφεραν να φέρουν σε αυτό το αδιέξοδο την κατάσταση
Μπορεί τα κανάλια, χθες, να πρόβαλαν ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή δυσφορία για τα γεγονότα της Αθήνας, αλλά έπεσαν σε δεύτερο πλάνο οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα, που οργανώθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από κόμματα, κοινωνικά κινήματα, μπροστά σε ελληνικές πρεσβείες κ.α., όπως στο Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τις Βρυξέλλες (φωτογραφία), το Λονδίνο, το Μπιλμπάο, το Παρίσι, τη Ρώμη.
Η πιό δυναμική συγκέντρωση έγινε στο πάντα φιλελληνικό Παρίσι, όπου μπροστά από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι επιχείρησαν μάλιστα να κλείσουν και το δρόμο. Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Nous sommes tous des Grecs!» («Είμαστε όλοι Έλληνες!»), αλλά και το ευρηματικότατο «Grèce Générale!», παραφράζοντας «grève générale» («γενική απεργία»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου