Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Όχι στη φίμωση των bloggers!

Φημολογείται ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει διαδικασίες για την ψήφιση νομοσχεδίου, σχετικού με την οριοθέτηση της ελευθεροτυπίας που πρέπει να υπάρχει στα bloggs. Όπως ακούγεται, για να λειτουργεί το κάθε blogg, θα πρέπει να έχει δηλωθεί το όνομα κάποιου ο οποίος θα είναι νομικός υπεύθυνος!
Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση να κάνει καμμιά τέτοια κίνηση, διότι θα ήταν πολύ μεγάλη αστοχία, όχι μόνον για το όποιο δημοκρατικό της προφίλ, αλλά κυρίως επειδή θα επιδεινώσει περισσότερο την έξωθεν μαρτυρία της.
Ο αναχρονιστικός και «τυποκτόνος» νόμος Βενιζέλου, είναι αρκετός για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου. Ας μην κατεβάσουμε και τα... τανκς! Επίσης, επειδή όταν παρανομήσει κάποιος blogger, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, να συλληφθεί και να δικαστεί, γι’ αυτό τον λόγο η κάθε κίνηση κατά των bloggers, μπορεί να εκληφθεί μόνον ως τρομοκρατική ενέργεια κατά των «ανεξέλεγκτων» φωνών.
Προ αυτού, αν και αυτό εδώ το blogg είναι με... ονοματεπώνυμο και ο κάτοχος είναι αυτομάτως υπεύθυνος για τα όσα αναρτώνται, αισθάνομαι υποχρεωμένος να συμπαραταχθώ με τους «ανώνυμους» bloggers και να αντιπαραταχθώ στην κάθε επιπλέον επιβολή απαγόρευσης του λόγου. Όχι στη φίμωση!

2 σχόλια:

  1. Αν και εκ πεποιθήσεως "επώνυμος" blogger, συμφωνώ με τα γραφόμενα. Αν κάτι που γράφεται σ'ένα blog είναι τραυματικό ή επώδυνο για πρόσωπα και καταστάσεις, η θεραπεία δεν είναι να απαγορεύσουμε την αναγραφή του, αλλά να κρίνουμε ποιος γράφει και τι, πριν το κάνουμε βούκινο είτε από αφέλεια είτε από κάθε είδους σκοπιμότητα. Ίσως εδώ ακριβώς έγκειται η ευθύνη των "επωνύμων", στο να μην αναπαράγουν άκριτα διαδόσεις και σπερμολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, Παντελή μου.
    Μιλάς, εσύ, ο υπεύθυνος δημοσιογράφος και υπεύθυνο άτομο...
    Μακάρι να ήταν όλοι σαν κι εσένα...
    Όμως το "σκάνδαλο" κάνει τη ...γη και "γυρίζει", πώς σου ...διέφυγε;
    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα και Δημήτρης, NY

    ΑπάντησηΔιαγραφή