Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η πατρίδα είναι δική μας!

Ίσως και σήμερα θα γίνει από την Ελλάδα η προσφυγή στήριξης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η πατρίδα μας κατεβαίνει κατηγορία. Εκείνοι που την καταδίκασαν σε αυτή την κατάντια απολαμβάνουν τις παρανόμως αποκτηθείσες περιουσίες τους και ετοιμάζονται πλέον να λειτουργήσουν ως φεουδάρχες κατά του λαού. Και οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν μία μακροχρόνια παρένθεση στις όποιες δίκαιες απαιτήσεις τους, να δεχθούν μείωση των εισοδημάτων τους και να μην τους μένει χρόνος να ασχολούνται με εκείνους που θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος τους.
Από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η οικονομική κατάντια της χώρας μας, μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να πείσει τον λαό ότι τα μέτρα λαμβάνονται για το καλό του. Αντίθετα, μέχρι και χθες που ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος μείωσε αισθητά το όποιο φιλεργατικό πνεύμα του εργασιακού νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι για μιά ακόμη φορά, θα είναι τα θύματα, που κάποιοι θα πλουτίσουν πάνω στη φτώχεια και στις στερήσεις τους.
Η κοινωνική έκρηξη βρίσκεται προ των πυλών. Οι κερδοσκόποι δεν λένε να «βάλουν νερό στο κρασί» τους, το κράτος δηλώνει ανίκανο να προστατέψει τους καταναλωτές. Ο μισθός του εργαζόμενου μέρα με τη μέρα χάνει την αξία του, οι ολίγοι συνεχίζουν να σημειώνουν υπερκέρδη και ο «τυποκτόνος νόμος» του Ευ. Βενιζέλου συνεχίζει να προστατεύει από την διαπόμπευση τον κάθε αλήτη, τον κάθε απατεώνα, το κάθε λαμόγιο. Κι αυτό, διότι ουδείς δημοσιογράφος τολμά να αποκαλύψει μία υπόθεση με ονόματα, εάν δεν έχει πίσω του κάποιον να πληρώνει τις χρηματικές καταδίκες του.
Με δεδομένο αυτόν τον «τυποκτόνο» νόμο, αλλά και τη νομοθεσία* που έχει ετοιμαστεί ήδη από την Ε.Ε. προκειμένου να εφαρμοστεί από κράτη-μέλη, όταν αντιμετωπίσουν προβλήματα με διαδηλώσεις και κοινωνικές αναταραχές, τα πάντα είναι τακτοποιημένα ώστε να μην κουνιέται ούτε φύλλο!
Πάντως, επειδή αυτός εδώ ο λαός έχει μάθει να γράφει «χρυσές σελίδες» όταν τα βρίσκει σκούρα, γι’ αυτό ας μην απελπιζόμαστε. Ας ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία κι ας ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει το ξημέρωμα μιάς άλλης μέρας. Είναι στο χέρι μας. Η πατρίδα αυτή δεν ανήκει στους κλέφτες. Είναι δική μας!
Γιώργο, χρόνια πολλά.
* Αποκάλυψη από Έλληνα πανεπιστημιακό που κατέχει υψηλή θέση στην Κοινότητα και ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του Θανάση Λάλα στον Flash, είπε ότι προβλέπεται πως μία απλή κατάληψη, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου