Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Μήνυμα Παπούλια – «μήνυμα» Ελλάδας

Μία μεγάλη μάχη δίνει σήμερα η Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Ο Γιώργος Παπανδρέου, δίνει τον αγώνα της πατρίδας στη Σύνοδο Κορυφής και από την άλλη συνδράμει και ο Αντώνης Σαμαράς που συμμετέχει στη συνάντηση των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών του Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται κι αυτή στη βελγική πρωτεύουσα.
Στην Αθήνα, η Ελλάδα γιορτάζει τον μεγάλο εθνικό ξεσηκωμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την παρέλαση, στέλνει ένα μήνυμα:
«Όπως το 1821 το κύμα των φιλελλήνων έσπευσαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες στην Επανάσταση του 1821, έτσι και σήμερα στις Βρυξέλλες που δίνεται μια σκληρή μάχη ζητάμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών. Η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Δυστυχώς αυτή την αλληλεγγύη, μάλλον δεν θα τη βρούμε, άσχετα εάν αυτό θα επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό, επειδή η Ε.Ε. δημιουργήθηκε για τραπεζίτες και απατεώνες και όχι για τους λαούς της Ευρώπης. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η μέχρι τώρα λειτουργία της Ε.Ε. και μακάρι η περίπτωση της Ελλάδας να παραδειγματίσει, για να επαναστατήσουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κατά του ζυγού των «λογιστών», των «golden boys» και των κερδοσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου