Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Προπαγάνδα: Παρανυφάκια ήταν οι "νύφες"!

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκάλεσε μία «είδηση» ότι στη Γάζα ο ιμάμης ευλόγησε τον γάμο 450 ζευγαριών, που στην πλειοψηφία οι γαμπροί ήταν 25-30 ετών και οι νύφες το πολύ… 12χρονες! Βέβαια, την «είδηση» συνόδευαν και σχετικές φωτογραφίες! Κάποια εφημερίδα, δεν το έψαξε καλά και δημοσίευσε την εν λόγω «είδηση». Επίσης, υπήρξαν αρκετοί χρήστες που έστειλαν την «είδηση» με e-mails και άλλοι που στο πλαίσιο μιάς αδικαιολόγητης «μουσουλμανοφοβίας» την ανάρτησαν στα bloggάκια τους.
Η προπαγάνδα κάποιων, μέσω της παραπληροφόρησης λειτούργησε θαυμάσια! Και απόδειξη είναι, ότι από αυτούς που την «πάτησαν» λίγοι θα δημοσιεύσουν, ή θα αναρτήσουν, ή θα αποστείλουν με e-mails την πραγματική είδηση, ότι οι «νύφες» δεν ήταν νύφες, αλλά παρανυφάκια! Ιδού η σχετική διάψευση από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα, την οποία βρήκα στο fimotro.blogspot.com και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου e-mail και τις παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής, και για το λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι ομαδικοί γάμοι δεν συνηθίζονται καθόλου στην Παλαιστίνη, και ο συγκεκριμένος ομαδικός γάμος διοργανώθηκε για να διευκολυνθούν οι νέοι και νέες της Γάζας από το οικονομικό βάρος του ξεχωριστού ατομικού γάμου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υποφέρει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας και που οφείλεται στον συνεχιζόμενο παράνομο κι απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό. Τονίζουμε επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του παιδιού και της γυναίκας». Αυτά…

1 σχόλιο:

  1. Τα κοριτσάκια στη φωτογραφία αυτή (που έκανε το γύρο του κόσμου για μια προπαγάνδα του αισχίστου είδους) είναι αναμφίβολα παρανυφάκια. Έτσι είναι το έθιμο, ο γαμπρός να συνοδεύεται από μια παράνυμφο!!!
    Εύγε που βάλατε την αλήθεια στο blog σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή