Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Πολύ κούνημα πέφτει στην Ελλάδα

Με δύο σεισμικές δονήσεις, προϋπαντήσαμε την άνοιξη, καθώς σήμερα 21/3 είναι το Εαρινό Ηλιοστάσιο, αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ας αφήσουμε τα ηλιοστάσια και τις ποιητικές γιορτές κι ας δούμε τι συμβαίνει στο έδαφος, στο υπέδαφος και υποθαλάσσια.
Σχετικά με τα εδαφικά, πέφτουν βροχή τα Ρίχτερ και όσο πάμε γκρεμιζόμαστε όλο και περισσότερο. Εκείνοι που πήραν πέρυσι αύξηση 1 ευρώ, εφέτος καλούνται να το προσφέρουν όλα υπέρ πατρίδος. Και στη φυλακή ούτε ένας! Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και δεν οδηγούν τον κόσμο στην εξαθλίωση λόγω βλακείας. Απογοήτευση και απελπισία.
Και τώρα στους «εαρινούς» σεισμούς...
Το βράδυ σημειώθηκαν δύο δονήσεις, με διαφορά 26’ λεπτών.
Η μία σημειώθηκε πάλι στην περιοχή της Ναυπάκτου στις 21:58’ και ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου.
Η άλλη σεισμική δόνηση ήταν υποθαλάσσια, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 22:24’ στον θαλάσσιο χώρο 50 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 6 χλμ.
Σχόλιο: Λέω να κοιμηθώ με την ταυτότητα στο... στόμα!
Σημείωση: Σήμερα είναι... πολυ-Παγκόσμια Ημέρα, διότι εκτός από την Ποίηση, είναι αφιερωμένη και στη

Δασοπονία, στο σύνδρομο Ντάουν, στον αγώνα κατά του Ρατσισμού, αλλά και είναι ημέρα αφιερωμένη εξαιρετικά στον Ύπνο! Λες και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου είμαστε... ξύπνιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου