Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το πολύ σκύψιμο βλάπτει σοβαρά την πατρίδα

Από χθες η Ελλάδα κόπηκε στα δύο. Έγινε μία χώρα με δύο λαούς. Εμάς και τους άλλους. Εμάς που πληρώνουμε και τους άλλους που εισπράττουν. Εμάς που μάθαμε να σκύβουμε και να μην φέρνουμε αντιρρήσεις και τους άλλους που γεννήθηκαν για να ζουν παρασιτικά και πλουσιοπάροχα. Εμάς τους «υπηκόους» και τους άλλους τους «ξύπνιους».
Από χθες η πατρίδα μας διχοτομήθηκε. Χωρίστηκε σε δύο γειτονιές. Σ’ εκείνη τη γειτονιά που «δεν υπάρχει σάλιο» και στην άλλη γειτονιά όπου οι περαστικοί λένε στον Πρωθυπουργό ότι είναι διατεθειμένοι να τους κοπεί ένας μισθός...
Και ποιός φταίει, γι’ αυτή την κατάντια; Την απάντηση την δίνει μιά θειά μου από την Αλεξάνδρεια που λέει «αν δεν έσκυβε η καμήλα δεν θα την φορτώναμε!»... Τουτέστιν, εμείς οι ίδιοι φταίμε. Εμείς που για να έχει την ησυχία του ο εαυτούλης μας, βάζουμε ενέχυρο το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς, που από το πολύ «ξύλο» έχουμε γίνει μαζοχιστές και κάπου δείχνουμε να γουστάρουμε όταν μας χώνουνε «μέτρα»!
Από χθες η Ελλάδα, έγινε Ελλαδίτσα. Πήγε εκατό χρόνια πίσω! Ιδού στη φωτογραφία μία μερική άποψη της σημερινής Αθήνας, όπως φαίνεται χωρίς έγχρωμα γυαλιά... (Με ένα ΚΛΙΚ μεγεθύνεται η φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου