Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τον λένε Κώστα Δουρίδα...

Τον λένε Κώστα Δουρίδα. Είναι κι αυτός ένας Έλληνας της Διασποράς, που τον «έδιωξε» κάποτε η πατρίδα και ζει στον Καναδά. Μπορεί να μην είναι πολιτικός, ή μεγαλοεπιχειρηματίας ή και κανένας διαπρεπής επιστήμονας, αλλά το όνομά του είναι ξεχωριστό στην ομογένεια και σε όσους έτυχε να τον γνωρίσουμε μέσω του Διαδικτύου. Κι αυτό επειδή διαθέτει ένα portal, σωστό διαδικτυακό «υπουργείο Πολιτισμού», που η Ελλάδα δεν προβλέπεται να δημιουργήσει καν την επόμενη εικοσαετία.
Με τον Κώστα Δουρίδα, μπορεί ποτέ να μην έχουμε ιδωθεί, αλλά έχουμε αναπτύξει μία βαθειά φιλία η οποία κρατά πάνω από δέκα χρόνια. Μέσω του Διαδικτύου γνωριστήκαμε και μέσω του Διαδικτύου δημιουργήσαμε -παρέα με άλλους ανά την υφήλιο συμπατριώτες- την πρώτη στον κόσμο διαδικτυακή «ένωση» Ελλήνων.
Και όλα τα παραπάνω, για να δηλωθεί ότι οι απόψεις μου περί του Κώστα Δουρίδα -λόγω της φιλίας- είναι λογικό να μην λαμβάνονται και τόσο υπ’ όψιν. Γι’ αυτό, ως απόδειξη των όσων προαναφέρθηκαν, καλούνται οι αναγνώστες να κάνουν ένα κλικ ΕΔΩ που είναι η διεύθυνση του portal του Κ. Δουρίδα. Επίσης ένα άλλο κλικ παρακάτω στο κλιπάκι, που βρήκα στο douridasliterature, έτσι για μία γεύση από ελληνική ομογένεια. Έχει διάρκεια 11 λεπτών. Αξίζει να το δείτε!

5 σχόλια:

  1. Τον λένε Κώστα Δουρίδα... Έλληνας της Διασποράς!!!

    Μ’ ένα δισάκι φορτωμένο πολύμορφες νεανικές αναμνήσεις και συγκινήσεις, από το Καρδαρίτσι της ορεινής Αρκαδίας, έφυγε για τον Καναδά όπου παρέμεινε ένας αθεράπευτος νοσταλγός των ανεπίστρεπτων και πληγωμένων ελπίδων, μέσα στη σύγχρονη και αδυσώπητη διαδρομή του χρόνου.
    Άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες, χαμηλών τόνων αλλά συγχρόνως υψηλών πτήσεων ψυχής, χαράζει τα βήματά του με το πολύτιμο έργο του: Τον «Καπνόν Αποθρώσκοντα», στον απέραντο χώρο της «Χώρας των Θεών»!!!

    Εύγε Κώστα!!!
    Εύγε Παντελή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Παντελή
    Τυχαίνει να μην έχω σχέσεις με τον Κώστα. Κάποια λάθη, κάποια πταίσματα, κάποιες απροσεξίες.
    Σέβομαι την προσφορά του και επικροτώ ότι είναι ένα κεφάλαιο στην Ομογένεια
    Νάναι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αναφορά αυτή στον κ. Δουρίδα πιστεύω πως όχι μόνο αξίζει αλλά είναι και επιβεβλημένη καθότι ο διαδικτυακός του χώρος αναβλύζει Ελλάδα. Πίστη σε όσια και ιερά, φωνή παράδοσης.Γνωρίζω μέσω του plefsis και αντλώ πληροφορίες εδώ και χρόνια από την ιστοσελίδα του για τη δουλειά μου.Πλούτος πραγματικός χωρίς μεσοβέζικες φωνές. Ελλάδα και πάλι ελλάδα μέσα από τη "Χώρα των Θεών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τον συνάδελφο και ποιητή Γιώργο Δουατζή, έλαβα ένα e-mail, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "Προσυπογράφω όσα λές για τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο, ο οποίος έχει τιμήσει παντοιοτρόπως την ποίησή μου".
    Επίσης, ο Γ. Δουατζής, παραχωρέι ολοκληρη τη συνέντευξη με τον Κ. Δουρίδα, της οποία μέρος είχε δημοσιευθεί τον
    Απρίλιο του 2008 στο "Κ" της "Καθημερινής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνέντευξη θα αναρτηθεί, ίσως και εντός της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή