Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε συγγνώμη, αλλά...

Η είδηση:
Ηχηρή παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας από τα Γιάννενα. Ο Κάρολος Παπούλιας, σε δήλωσή του μετά την παρέλαση για την 97η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, δήλωσε ότι η συγκυρία είναι δύσκολη και όλοι θα τα δώσουμε όλα για την πατρίδα.
«Οι κατέχοντες θα δώσουν πολλά. Οι μη κατέχοντες θα δώσουν τον όβολό τους. Όλοι είμαστε παρόντες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα τα δώσουμε όλοι και όλα για την πατρίδα». Δηλαδή, άλλοι... χαίρονται και άλλοι πληρώνουνε!
Ε, όχι κ. Παπούλια!
Γιατί να δώσουν έστω και τον οβολό τους εκείνοι που δεν έφταιξαν σε τίποτα για το έλλειμμα; Πού υπάρχει «γεύση» από ισοπολιτεία;
Αυτό που είπε ο κ. Πρόεδρος θα έπρεπε να συμβεί στην περίπτωση που το έλλειμμα προερχόταν π.χ. από κάποια θεομηνία (σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά) και που κατά το Σύνταγμα θα συμμετείχε ο κάθε πολίτης ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Το έλλειμμα τώρα, έχει «ονοματεπώνυμο» και
οφείλουν να καλύψουν τη χασούρα εκείνοι που τα «άρπαξαν», ή ακόμη και εκείνοι που εξυπηρέτησαν καταστάσεις για να τα «αρπάξουν» κάποιοι άλλοι
Δεν φταίνε σε τίποτα οι εργαζόμενοι, να πληρώνουν τα όσα καρπώθηκε ο κάθε «ιλουστρασιόν» κομπιναδόρος!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να υπερασπίσει, με νύχια και με δόντια, το Σύνταγμα και να σταθεί στο πλευρό του λαού!
Όσο για τους πολιτικούς
να μην ακούνε τα «παπαγαλάκια» τους. Δεν υπάρχει καμμία συναίνεση από τον λαό και τα όσα «λένε» οι δημοσκοπήσεις, δεν είναι ενδεικτικά, αλλά υποδεικνύουν τι πρέπει να υποστηρίζει ο Έλληνας! Ποιός πήγε σε λαϊκή, σε χώρο εργασίας ή σε καφενείο και άκουσε κάποιον μη μαζοχιστή πολίτη, να του εκδηλώνει τη συγκατάβασή του;
Ο λαός δεν είναι μόνον απογοητευμένος και αηδιασμένος. Είναι και οργισμένος! Τέλος η περίοδος χάριτος, τέλος η ανοχή, τέλος το παραμύθι!
Να πληρώσουν εκείνοι που τα έφαγαν! Ας σταματήσουν την κοροϊδία με τις εξεταστικές επιτροπές για να βρεθούν, λέει, οι πολιτικές ευθύνες.
Ας αναλάβει την υπόθεση η Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες!
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, σε αυτή την κατάσταση ζει η πατρίδα μας. Παντού
απογοήτευση, αηδία και οργή. Παρά τις περιορισμένες δικαιοδοσίες σας, είστε ο πρώτος πολίτης και το τελευταίο πρόσωπο εμπιστοσύνης...

4 σχόλια:

  1. Μια κουβέντα λέει:"Στον αγώνα μαζί στη μάσα χωριστά"
    Ασφαλώς και υπάρχει οργή ασφαλώς και πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν. Δεν θα πληρώνει το κάθε θύμα απλός λαός που μόνο τον καταδυναστεύουν χρόνια τώρα για να ξελασπώσει τα κάθε λογής λαμόγια που έφαγαν και γέμισαν με παχυκλές καταθέσεις τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Χρειάζεται να αποδοθούν πια ευθύνες και "κρέμασμα"στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό. Ο Έλληνας στενάζει και δεν χρωστά. Του χρωστούν τα λαμίγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελείως άστοχη η ενέργεια και τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα πρέπει κάποτε όλοι αυτόι να σταματήσουν να ζητάνε από τον λαό να πληρώνει τις κλοπές των "κάποιων" Αρκετά μέχρις εδώ κ. Παπούλια. Ανοίχτε τις φυλακές να μπουνε οι κλέφτες γιά να σταματήσει η χώρα μας να αιμοραγεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει ένα ξένο "γνωμικό": "Αν θέλεις να μη γίνει κάτι, ανάθεσέ το σε μια επιτροπή". Βρίσκει την κυριολεκτική εφαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι για την ευθυκρισία της Μαριάνθης, του Κονταρίνη, του Παπαγιάννη κι όλων όσως διαβάσουν και δεν αφήσουν (?) σχόλια...

    Μαζέψτε τα χρήματα
    από ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ έφαγαν και χόρτασαν, βάλτε τους σε επείγουσα δημοπρασία τα γιωτ, τους "πύργους στην Ελβετία, βιλλες, διπλά-τριπλά αυτοκίνητα αξίας κ.λ.π.
    και θα διαπιστώσετε
    ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ
    θα μείνουν να δανείσουμε και την Πορτογαλλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και
    να κατακαθαρίσουμε την Ομόνοια, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη κ.λ.π. από 'αστεγους, κουκουλοφόρους κ.λ.π.

    Έλληνίδες, κι Έλληνες, μη τους δώσετε "πεντάρα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λυπάμαι για την διαμαρτυρία μου,
    μα αρκετά πια!
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή