Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αστυνομία - ληστές = 25χρονος πολίτης νεκρός

Ας ευχηθούμε να μην ήταν αποτέλεσμα φιάσκου της αστυνομίας το «περιστατικό» που έγινε πριν λίγη στον Βύρωνα, με τον θάνατο ενός ανυποψίαστου 25χρονου πολίτη και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Κατά τις πρώτες, μη διασταυρούμενες πληροφορίες, επρόκειτο για αστυνομική επιχείρηση στο Βύρωνα, για τη σύλληψη δύο Αλβανών ληστών τραπεζών, η οποία μετατράπηκε σε σωστό μακελειό.
Ο πολίτης - ένας Βορειοηπειρώτης εργάτης - που ανύποπτος βγήκε από την οικοδομή όπου εργαζόταν να δει τι συμβαίνει, δέχθηκε μια αδέσποτη σφαίρα, και εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οι δε δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από θραύσματα χειροβομβίδας, νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι στους ληστές, έξω από την πολυκατοικία όπου διέμεναν. Όταν οι Αλβανοί βγήκαν δεν υπάκουσαν στο «αλτ» της αστυνομίας και στα προειδοποιητικά πυρά δεν παραδόθηκαν, αλλά «απάντησαν» με τρεις χειροβομβίδες, από τις οποίες εξερράγη η μία. Ο ένας συνελήφθη επί τόπου, ενώ ο άλλος λίγο αργότερα στο πατάρι ενός φούρνου όπου είχε καταφύγει...
* Εικάζεται ότι οι δύο Αλβανοί ήταν οι δράστες που τα μεσάνυχτα αφόπλισαν αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου