Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τα "λουκέτα" δεν συγκινούν...

Ακόμη και επώνυμη καταγγελία έγινε, από τηλεοράσεως, για τον «αέρα» που ζητάνε κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων και όμως ουδενός δεν ίδρωσε το αυτί. Η καταγγελία έγινε, κατά τις ημέρες των εορτών από πολύ γνωστό έμπορο ο οποίος διατηρούσε μέχρι τελευταία κεντρικό και γωνιαίο κατάστημα στην πλατεία Κολωνακίου.
Με δυό λόγια κατήγγειλε ότι εκτός από τα «αστρονομικά» ποσά που ζητούν κάποιοι για ενοίκιο, απαιτούν και «αέρα» ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ! Και επειδή ο άνθρωπος θεώρησε την απαίτηση «τρελλή», έκλεισε το μαγαζί και μετακόμισε.
Τώρα όσο για τα τόσα ξενοίκιαστα καταστήματα που υπάρχουν στο Κολωνάκι, αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Αφ’ ενός δεν είναι εποχή κατάλληλη για να ανοίξει κάποιος δουλειές και αφ’ ετέρου, όσοι ενδιαφέρθηκαν αντιμετώπισαν την άρνηση των ιδιοκτητών για να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, λόγω της κρίσης της αγοράς.
Όμως, επειδή είναι γενικό το κακό με τα καταστήματα που έχουν κατεβασμένα τα ρολά, δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Υπάρχουν -ακόμη και σε κεντρικά σημεία- καταστήματα ξενοίκιαστα που οι ιδιοκτήτες του είναι διατεθειμένοι να τα νοικιάσουν όσο κι όσο. Αλλά ποιός να νοικιάσει μαγαζί τέτοια εποχή...
*** Αυτό δεν θέλουν να το γνωρίζουν οι «Κολωνακιώτες». Όταν το... μάθουν, ίσως να είναι κάπως αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου