Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τότε που είχαμε... αντισταθεί στον έλεγχο από την ΕΕ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υποψήφιου Επιτρόπου για την οικονομική και νομισματική πολιτική Olli Rehn κατά την διάρκεια της χθεσινής ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, "η Επιτροπή πριν από 4 χρόνια το 2005 ζήτησε έλεγχο των δημοσιονομικών στοιχείων που είχαν παρουσιάσει οι τότε αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ο έλεγχος αυτός δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επειδή το Συμβούλιο Υπουργών δεν συμφώνησε με την πρόταση της Επιτροπής".
Ο κ. Rehn δήλωσε επίσης ότι, σήμερα η Επιτροπή και η Eurostat συνεργάζονται και στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση στην απόφασή της για αναδιάρθρωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) ώστε να διασφαλίζονται και να παρέχονται αξιόπιστα και ορθά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ.
Και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά και Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσαν: "Η αποκάλυψη του κ. Rehn, τότε Επιτρόπου για την διεύρυνση, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο αυτό που εξαρχής υποστήριξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, σοβαρότερο ίσως και από την δημοσιονομική εκτροπή, είναι το πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας".
*** Η ΝΔ πλήρωσε για την πλημμελή έως και κακουργηματική οικονομική πολιτική της και δεν μας πείθει επιπλέον ο κάθε κ. Rehn. Και οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο, ας είναι προσηλωμένοι καλύτερα στο "τώρα τι κάνουμε" και όχι στο "τι έκαναν οι άλλοι". Διότι, σε αυτές τις δύσκολες μέρες για την οικονομία μας, αλλά και για την ίδια την αυτοκυριαρχία της χώρας, η παρελθοντολογία είναι πολυτέλεια... Έρχονται σήμερα και οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου