Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Goody's με φθηνότερες τιμές!

Μία από τις πιό μεγάλες φίρμες franchise, η μεγαλύτερη στο είδος της και από τις πλέον σοβαρές αλυσίδες προϊόντων εστίασης είναι η Goody’s, μέλος του ομίλου Vivartia.
Παρά το γεγονός που η Goody’s λειτουργεί άψογα και τα είδη του ενός καταστήματος με του άλλου είναι «καρμπόν», παρ’ όλα αυτά οι τιμές των προσφερομένων προϊόντων δεν είναι οι ίδιες!
Περίεργο μεν αλλά, αναγνώστης που δείχνει αδυναμία στη σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο, παρατήρησε ότι η τιμή πώλησης είναι διαφορετική μεταξύ δύο καταστημάτων Goody’s! Συγκεκριμένα, στο ένα κατάστημα, η σαλάτα (πακέτο) πωλείται €4.80, ενώ στο άλλο μόνον... €4.70.
Θα πει κανείς «σιγά την διαφορά!», αλλά στο εμπόριο τα €0,10 έχουν μεγάλη αξία! Εάν δεν είχαν, τότε και ο άλλος θα πουλούσε την Caesar’s στην ίδια τιμή!
Σαββατοκύριακο ξημερώνει, ας αφήσουμε τις γκρίνιες κι ας αποκαλυφθούν τα υλικά που χρησιμοποιούν τα Goody’s για τις περίφημες σαλάτες Caesar’s με κοτόπουλο. Η συνταγή, αρπάχτηκε... βιαίως από το site των Goody’s, μαζί με τη σχετική φωτογραφία. Σημειώστε:
Κομματάκια από κοτόπουλο μέσα σε φρεσκοκομμένο μαρούλι μαζί με καλαμπόκι, τραγανιστά κρουτόν, μίγμα παρμεζάνας και σκληρού τυριού, περιχυμένα με σως vinaigrette.
Υ/Γ-1. Πάντως η άμεση διαφήμιση για τα Goody’s, κοστίζει πάνω από... €0,10. Εντάξει;
Υ/Γ-2. Οι αποδείξεις στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

2 σχόλια:

  1. Ένα σύντομο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο μιας και αυτό τον καιρό κάνω εργασία στη σχολή μου για τις αλυσίδες καταστημάτων. Απ'όσο ξέρω, σύμφωνα με το νόμο, στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού, όταν κάποια καταστήματα είναι franchise καθορίζουν μόνα τους τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους. Κατα συνέπεια, πολύ λογικό μου φαίνεται το παραπάνω, ενώ το αντίθετο θα ήταν μάλλον μεμπτό!

    Παρεμπιπτόντως, ευχαριστούμε για τη συνταγή Caesar’s!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζω τα περί "ελεύθερου ανταγωνισμού", αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργούσε και σε ομοειδή καταστήματα με κοινά προϊόντα. Αυτό που νόμιζα είναι ότι τα franchise καταστήματα, ξεχωρίζουν για τα κοινά που έχουν και όχι για τις διαφορές τους σε τιμές ή και σε ποιότητα! Και αν μιλάμε για τα Goody's, γι' αυτή την τόσο επιτυχημένη ελληνική επιχείρηση, δεν μπορεί στο ένα μαγαζί π.χ. το ψωμάκι να χρεώνεται €0.70 και στο άλλο €0.50.
    Στους... νέους νόμους του εμπορίου ίσως να προβλέπεται και ο "εσωτερικός ελεύθερος ανταγωνισμός", και γι' αυτό την πάτησα! Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή