Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Ψιτ!... Διάβασε την είδηση της ημέρας.

Η Γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω, το φως το της γνώσεως, εν αυτή γαρ
οι τοις άστροις λατρεύοντες, υπό αστέρος εδιδάσκοντο, σε προσκυνείν, τον Ήλιον της δικαιοσύνης, και σε γινώσκειν εξ ύψους ανατολήν. Κύριε δόξα σοι.
Απολυτίκιο. Ήχος δ’.
Η Παρθένος σήμερον, τον υπερούσιον τίκτει, και η γη το Σπήλαιον, τω απροσίτω προσάγει. Άγγελοι μετά Ποιμένων δοξολογούσι. Μάγοι δε μετά αστέρος οδοιπορούσι. Δι’ ημάς γάρ εγεννήθη, Παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός.
Κοντάκιο. Ήχος γ’. Αυτόμελον. Ποίημα Ρωμανού του Μελωδού

Χρονιάρα μέρα σήμερα... Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Δώσε κάτι κάπου. Ξέρεις, από αυτά που σου δανείζει η κοινωνία. Έτσι για να δεις ποιό είναι το Θαύμα των Χριστουγέννων!

11 σχόλια:

  1. Είδηση καθημερινή, πάντα επίκαιρη, εδώ και 2009 χρόνια!
    Αληθώς εγεννήθη ο Κύριος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρακολουθώ σε καθημερινή βάση την ανάρτησή σου φίλε Παντελή γιά να δω πόσοι θα καταφέρουν να πάρουν το μήνυμα της σημερινής μέρας.
    Χρόνια Πολλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη, το "μήνυμα" το παίρνουν όλοι, εδώ και 2009 χρόνια. Όπως λέει ο φίλος κ. Παπαγιάννης, η "είδηση" ανήκει στη διαρκή επικαιρότητα και επόμενο να λαμβάνεται και το "μήνυμα". Πιστεύω ότι όσο περνούν τα χρόνια το μήνυμα λαμβάνεται όλο και από περισσότερους ανθρώπους, και η Ορθοδοξία όλο γίνεται προσφιλής, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Ίσως για λόγους νομοτέλειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντελή μας,
    την πιο όμορφη... είδηση,
    την πήρα τηλεφωνικώς, από "μακριά"...
    Να είσαι καλά, Φίλε μου μαζί με την Νέλλη και τον γιο σου,
    μαζί μ' εκείνους που έχεις κλειστά στην καρδιά σου, μαζί με όλο τον Κόσμο!
    Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!!

    Υιώτα και Δημήτρης Στρατή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από όσα ζω καθημερινά φίλε Παντελή δυσκολεύομαι να ακολουθήσω την αισιοδοξία σου. Μακάρι μα είναι έτσι αλλά.... Σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα και θα τα λέμε.
    Σ΄ευχαριστώ γιά το τηλεφώνημά σου. Ήταν μιά ευχάριστη έκπληξη.
    Χρόνια πολλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντελή,δεν είμαι αρνητικός με την Ορθοδοξία,αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον έχει κλωτσήσει πολλές φορές την καρδάρα με το γάλα.Ορθοδοξία γιά μένα είναι η κριτική μου γωνία,αν συναντιώμαστε
    με την καθιερωμένη στις προεκτάσεις προχωράω μαζί της,αν όχι ψάχνω στα εκτός σχεδίου γιά μονοπάτια που τραβάνε εκεί που κοιτάζω κι όχι εκει που μου χάραξαν.Ναι,πρέπει να δίνουμε ενα δωρο στον εαυτό μας δίνοντας κάτι στον άλλον που έχει ανάγκη.
    Ετσι μόνο πηγαίνουμε κοντήτερα στο Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο η Ορθοδοξία και άλλο οι λειτουργοί της, όπως λέμε άλλο η Ελλάδα και άλλο οι κάτοικοί της! Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ Π. μόνο που οι λειτουργοί
    είναι εκείνοι που μονοπωλούν την θρησκευτική Ορθοδοξία πετώντας της λάσπη,όπως και οι Ελληνες μολύνουν την Ελλάδα.
    Δεν υπάρχει ιδέα χωρίς σωστούς στηριχτές ,δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόλυτα δίκιο στον Παντελή Σπύρο μου. Άλλο η θρησκεία μας και άλλο οι εμπόροι της. Θα πρέπει να είσαι τέτοιες μέρες εδώ γιά να δεις τι εμπόριο γίνεται στο όνομα του Θεού, του Χριστού, των Αγίων, της εκκλησίας. Γι΄αυτό και έχω διαχωρίσει την θέση μου. Εκκλησία μου είναι το σπίοτι μου και οι εικόνες που μου έχει αφήσει κληρονομιά η συχωρεμένη η μάνα μου.
    Χρόνια πολλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντένη,ετσι το βλέπω και εγώ,γι αυτό και είπα ότι βλέπω τα πράγματα απο την δικη μου κριτική γωνία.Μην ξεχνάμε όμως πως οταν λέμε Ορθοδοξία το μιαλό μας δεν πάει στην ετοιμολογία της λέξης που σημαίνει ορθή-γνώμη[που μπορει να πηγάζει κι από άλλες πιό καθαρές πηγές]αλλα πηγαίνει κατ'ευθείαν στην θρησκεία και ότι συνεπάγεται μ'αυτήν,μη εξαιρουμένων τα χρυσοποίκυλτα σιόου και οι εμπορικές συναλλαγές
    Κατάφεραν δηλαδή να ταυτίσουν την έννοια της ορθής γνώμης με την θρησκεία όπως λειτουργεί.
    Κι αν εσύ,ο Παντελής και εγώ μπορούμε να ξεχωρήσουμε την ήρα από το στάρι είναι εκατομμύρια αλλοι που τρώνε βελανιδόψωμο και νομίζουν οτι τρώνε μάνα ,και είτε το θέλουμε είτε όχι η πορεία του ανθρώπου δεν καθορίζεται από τους λίγους που βλέπουν το σωστό αλλα τραβάνε στην άκρη ξεχωριζουντας τη θεση τους ,αλλά από τους λίγους που βλεπουν το σωστό και επεμβαίνουν με τον άλφα ή βητα τρόπο ,αλλιώς αφήνουμε την τύχη μας στους τυχαρπάχτες ,στα απωλωλά προβατα και στους χρυσοκέντητους σωσίες .
    Μεγάλο το θέμα,και σεβαστες οι γνώμες,αλλιως δεν υπαρχει διάλογος.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γεγονός και μόνον ότι κάνουμε κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα, σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει. Και ότνα ενδιαφέρει κάτι εξετάζεται. Και όταν εξετάζεται κάτι, δίνει τους καρπούς της γνώσης. Ειλικρινά αισθάνομαι μεγάλη χαρά που γίνεται αυτή η μικρή συζήτηση πάνω σε αυτό το φλέγον θέμα: Στην πίστη, στην θρησκεία, στο ιερατείο. Και ο Χριστός περιμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή