Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Φοροτέχνες (ΠΕΦΕ) κατά νομοσχεδίου για Έκτακτη Εισφορά

Αναρτάται «λαβράκι» που διένειμε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ) και επειδή το σημείωμα προς τα μέλη της ΠΕΦΕ δείχνει ενδιαφέρον δημοσιεύεται ως έπεται… Αναφέρει:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στο άρθρο 2 του Νομοσχεδίου που εστάλη προς ψήφιση αναγράφεται: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Σύμφωνα με τον Νόμο επιβάλλεται εφάπαξ εισφορά στα κέρδη του έτους 2008 και για κέρδη άνω των 5.000.000 ευρώ με συντελεστές 5%, 7%, 10%. Τον φόρο αυτόν τον χαρακτηρίζει «κοινωνική ευθύνη». Παρατηρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στην ίδια περπατησιά της Ν.Δ. και αυτό γιατί, 1. Βεβαιώνεται ο φόρος χωρίς να ρωτηθεί ο φορολογούμενος 2. Εάν έχει κατατεθεί προσφυγή ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ!.. (Κατάργηση της Δικαιοσύνης και τα Διοικητικά Δικαστήρια) 3. Η έκτακτη εισφορά δεν αφαιρείται από την φορολογία εισοδήματος 4. Η έκτακτη εισφορά αυξάνεται, εάν έχουμε φορολογικό έλεγχο και προκύψει διαφορά καθαρών κερδών και πόσο; 5. Δεν είναι μόνο 31 επιχειρήσεις γιατί μετά τον φορολογικό έλεγχο μπορεί να γίνουν 10.000. Παρατηρούμε από την Κυβέρνηση ένα φορολογικό πατριωτισμό που συνοδεύονται, όπως δηλώνει το Υπουργείο Οικονομικών, και από λόγους Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ρωτήθηκαν οι επιχειρήσεις εάν το έτος 2009 έχουν κέρδη ή έχουν μείωση της κερδοφορίας ή έχουν ακόμη και ζημιές. Εάν έχουμε συνεχώς τέτοιες έκτακτες φορολογίες (εισφορές) δεν θα έχουμε επενδυτές ή μήπως δεν θα ξαναδηλώσουν κέρδη; Την αγελάδα το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να την αρμέγει και όχι να την σκοτώνει. Γιατί δανείστηκε στις 3/11/2009 7 δισ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ και τι τα έκανε, γιατί δεν υπάρχει τίποτα στο internet; Στην Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) έχουν απευθυνθεί περισσότερες από 50 επιχειρήσεις και ζητούν την βοήθεια μας. Εμείς πιστεύουμε ότι σύντομα, (μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου), θα είμαστε έτοιμοι για νόμιμες Προσφυγές (όπως κάναμε και επί Ν.Δ.), όπου θα δικαιωθούν οι επιχειρήσεις και δεν θα πληρώσουν την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ. Ποιά η διαφορά σας του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ.; Παραμένουμε στην διάθεση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου