Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Από αύριο το ξεσκαρτάρισμα στο υπουργείο Παιδείας

Η Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ Education at a Glance, εμφανίζεται να έχει τα εξής δεδομένα:

· Την πρωτιά στην αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών. Ανά 1000 μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντιστοιχούν 117, 4 εκπαιδευτικοί για την Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 76,4. Και όμως κάθε χρονιά τα κενά σε πολλά σχολεία της χώρας ήταν πολλά και οι χαμένες διδακτικές ώρες δεκάδες.

· Παράλληλα, ενώ η χώρα μας εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κόστους των εκπαιδευτικών ωρών ανά μαθητή (11,8% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 15,6% στο Γυμνάσιο, 15,2% στο Λύκειο) αυτή η επένδυση πολύτιμων πόρων ουδόλως αντανακλάται στους δείκτες που αξιολογούν τις επιδόσεις των μαθητών στα ελληνικά σχολεία και οι οποίες είναι συνολικά κακές.

Το ελληνικό παράδοξο:

Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που μπορεί να υπερβαίνει και τις 10.000, βρίσκεται αποσπασμένος σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου. Από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και τις περιφερειακές διευθύνσεις έως τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις!

H χαρτογράφηση για την καλύτερη αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης ξεκίνησε από το ίδιο το Υπουργείο, δηλαδή από το πόσοι εκπαιδευτικοί είναι οι αποσπασμένοι στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και σε ποιες υπηρεσίες απασχολούνται. Η υπουργός ζήτησε από τις υπηρεσίες να την ενημερώσουν. Έτσι, με κατεπείγουσα επιστολή της, που αποκαλύπτεται παρακάτω, καλεί την αρμόδια υπηρεσία για τα δέοντα.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 02.11.2009 και απευθύνεται προς την κα Νικολίτσα Φουντά, Γενική Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης και αναφέρει:

Παρακαλώ να υποβάλλετε αναλυτικό πίνακα με τα ονόματα όλων των αποσπασμένων υπαλλήλων στη Κ.Υ. (εκπαιδευτικών και μη) αναφέροντας την ειδικότητα, την απόφαση απόσπασης, την Δ/νση και το Τμήμα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί , τον αριθμό γραφείου που εργάζονται, το συνολικό χρόνο που βρίσκονται αποσπασμένοι στη Κ.Υ. και εάν είναι νεοδιόριστοι. Τα στοιχεία αυτά να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 6/11/2009.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δηλαδή μέχρι αύριο. Οπότε, από Δευτέρα αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα. Να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου