Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη Π. Τζιά για ΧΥΤΑ και άλλα απορρίμματα...
























Το Περιβάλλον ποτέ δεν έχει εκληφθεί σοβαρά στη χώρα μας και αν βρισκόμαστε ουραγοί σε θέματα προστασίας της φύσης, παρ’ όλα αυτά δεν λέμε να συνέλθουμε. Είναι μία πικρή διαπίστωση κι ας μην επιρριφθούν οι ευθύνες στις κυβερνήσεις, που στο κάτω-κάτω εμείς τις εκλέγουμε. Οι ευθύνες πρωτίστως ανήκουν σε εμάς τους πολίτες, που με τίποτα δεν λέμε να ευαισθητοποιηθούμε και έχουμε αφήσει να ασχολούνται με την υπόθεση του Περιβάλλοντος μιά χούφτα άνθρωποι.
Μία εφημερίδα της βορειοανατολικής Αττικής (η «Βορεινή») έπεσε στα χέρια μου, όπου φιλοξενείται συνέντευξη από τον δρ. Πέτρο Τζιά, χημικό-μηχανικό του ΕΜΠ. Ο κ. Τζιάς, είναι από τους λίγους γνώστες της υπόθεσης των απορριμμάτων στην Ελλάδα και γνωστός από τη θητεία και την προσφορά του στον βιολογικό καθαρισμό της Σαλαμίνας. Με γλώσσα επιστημονική και «κάθετη» ο δρ. Πέτρος Τζιάς και με αφορμή το δράμα των κατοίκων του Γραμματικού με τον ΧΥΤΑ, αναφέρεται στις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων στην πολύπαθη αυτή περιοχή της περιοχής.
Αξίζει να διαβαστούν τα όσα λέει αυτός ο επιστήμων, που είναι ένας από εκείνους που η Ελλάδα τους χρειάζεται μόνον σε ώρα ανάγκης...
*** Με δύο τρόπους μπορεί να διαβαστεί η συνέντευξη. Ή με κλικ παραπάνω στις σελίδες, ή με κλικ ΕΔΩ για τον ιστοχώρο της εφημερίδας «Βορεινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου