Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Άρθρο του Θέμη Κορσιφάκη (ΟΛΜΕ)

Του
Θέμη Κοτσιφάκη
Μέλους ΔΣ της ΟΛΜΕ


Πάει πολύ...



Πάει πολύ να κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης.
Πάει πολύ να μας εγκαλούν για το άθλιο σύστημα διορισμών, λες και το δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί.
Πάει πολύ οι εμπνευστές του συστήματος των μορίων, αυτοί που θεσμοθέτησαν την υποχρέωση των νέων εκπαιδευτικών να υπηρετούν σε όλη τη χώρα, μαζεύοντας σπυρί – σπυρί την προϋπηρεσία τους, να τους πετούν τώρα σαν «στυμμένη λεμονόκουπα».
Πάει πολύ, μα πάρα πολύ, αυτοί που θεσμοθέτησαν με το νόμο 2986 το 2002 το αίσχος των μορίων για τους εκλεκτούς (διορίζεσαι στον Αη Στράτη, την Τήλο κ.ά., παίρνεις απόσπαση για Υπουργείο και μαζί σου στη βαλίτσα και τα μόρια του νησιού!!) τώρα να επικρίνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς γι αυτό και όχι αυτούς που το θεσμοθέτησαν.
Και παραπάει πολύ, αυτοί (και με όλες τις κυβερνήσεις) που τόσα χρόνια άφηναν γυμνές όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, μη διορίζοντας το διοικητικό προσωπικό που απαιτούνταν και αποσπούσαν εκπαιδευτικούς σε αυτές, να μας εγκαλούν για αυτό το μπάχαλο.
Είναι γελοίο, αυτοί που ευθύνονται (και με όλες τις κυβερνήσεις), για τον κομματισμό στην επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, να διδάσκουν σήμερα αξιοκρατία και να επισείουν το φόβητρο της «αξιολόγησης». Ας αξιολογήσουν πρώτα την αλλοπρόσαλλη εκπαιδευτική τους πολιτική όλα αυτά τα χρόνια και μετά βλέπουμε.
Πολύ «σκληρά» ξεκινά η νέα μας Υπουργός.
Από τη φράση «αυτό είναι το πρόγραμμά μας και είναι αδιαπραγμάτευτο» η οποία ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε στην συνάντησή της με την ΟΛΜΕ, μέχρι την πλήρη στοχοποίηση του εκπαιδευτικού στη χθεσινή της συνέντευξη, τα πράγματα δείχνουν πως η κυρία Διαμαντοπούλου μάλλον με πολεμικές διαθέσεις έρχεται στο χώρο της εκπαίδευσης.
Μόνο που θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την κατοπινή πορεία όσων Υπουργών Παιδείας πολιτεύτηκαν με τέτοιο τρόπο.
Αν επιμείνει σε τέτοια μέτρα θα μας βρει σίγουρα απέναντι. Και ενωμένους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου