Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Έφυγε η Έλλη Παππά

Έφυγε τα χαράματα από τη ζωή η Έλλη Παππά*, σε ηλικία 89 ετών. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, ήταν αδελφή της Διδούς Σωτηρίου και σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη. Μαζί του απέκτησε ένα παιδί στο οποίο έδωσε το όνομα του πατέρα του. Σημειώνεται, ότι η Έλλη Παππά είχε καταδικαστεί και αυτή εις θάνατον αλλά δεν εκτελέστηκε επειδή ήταν έγκυος. Και το παιδί το γέννησε στις φυλακές Αβέρωφ.
Η κηδεία της Έλλης Παππά θα γίνει το Σάββατο στο Γ’ Νεκροταφείο και θα ταφεί δίπλα στο μνήμα του Νίκου Μπελογιάννη. Σημειώνεται δε, ότι η Έλλη Παππά, ποτέ δεν επέτρεψε να γίνει μνημόσυνο, από πολιτικό φορέα, στο μνήμα του Νίκου Μπελογιάννη.

*Ήταν κόρη του Ευάγγελου Παππά και της Μαριάνθης Παπαδοπούλου. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1920 (η μικρότερη από πέντε παιδιά: Ηρώ, Δέσποινα, Διδώ, Έλλη και Γιώργος. Ως δημοσιογράφος, εργάστηκε στην Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση, στην εφημερίδα Μακεδονία, στο περιοδικό Γυναίκα, στην εφημερίδα Εξπρές και στην εφημερίδα Έθνος.

2 σχόλια:

  1. Παραμονές των ημερών του ΟΧΙ έφυγε η μεγάλη Έλλη Παππά.Ίσως και συμβολικό, σημαδιακό για τη σπουδαία Ελληνίδα, την πατριώτισσα,την εμπνευσμένη αυτή γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Γυναικείες μορφές που τάχθηκαν στην συνέχιση της Ιστορίας...

    Περήφανος ας είναι ο γιος για της μητέρας και του πατέρα του το Είναι, κι η ιστορία για τις υγειηνές απόψεις τους...
    Υιώτα
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή