Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Νέα απάτη εν όψει!

Για μια νέα μορφή οικονομικής απάτης ενημερώνει με ανακοίνωσή της η αστική μη κυβερνητική οργάνωση "Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί" (Ν.Ε.Ο.Ι.). Η απάτη αυτή βασίζεται σε τραπεζική συναλλαγή και ήδη κάποιοι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματά της.

Συγκεκριμένα, η απάτη γίνεται τηλεφωνικά όπου επιτήδειοι επικοινωνούν με επαγγελματίες από διάφορους χώρους και τους ενημερώνουν ότι είναι δικηγόροι γνωστών επαγγελματιών. Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ερχόμενος αεροπορικώς από κάποιο νησί κρατείται στο αεροδρόμιο για μια κλήση που είχε λάβει παλαιοτέρα και έχει ανάγκη από 2.000 ευρώ για να αφεθεί. Δίνουν ένα τραπεζικό λογαριασμό (ελληνικής τράπεζας) που μπορούν τα χρήματα να κατατεθούν και ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος ο επαγγελματίας μόλις αφεθεί μαζί τους, για να τους επιστρέψει τα χρήματα.

"Μπορεί να φαντάζει απίθανο και όμως με βάση το παραπάνω σενάριο πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν το χρηματικό ποσό που τους ζητήθηκε με αποτέλεσμα να εξαπητηθούν" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η πρόεδρος της οργάνωσης κυρία Άννα Ευθυμίου αναφέρει: "Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα απάτης καλό θα ήταν να το καταγγείλετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα".
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την οργάνωση "Ν.Ε.Ο.Ι." στα τηλέφωνα: 2310.384025 και 2310.232418.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου