Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Όλα τα φταίει ο... Λοβέρδος!

Αυτό που συνέβη χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, πρέπει να βάζει σε σοβαρές σκέψεις τον κάθε πολίτη και ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς μία δικαιολογημένη διαμαρτυρία εργαζομένων, μετατράπηκε σε αδικαιολόγητη απαίτηση, με αποτέλεσμα τα θλιβερά επεισόδια.
Το ερώτημα είναι απλό: Ποιός παρέσυρε τα σωματεία των εργαζομένων, να απαιτήσουν «εδώ και τώρα» την άμεση καταβολή επιδόματος (1.500 €), σε στιγμή που η κυβέρνηση δεν είχε κάνει ακόμη προγραμματικές δηλώσεις; Υπάρχει κανένα προηγούμενο ιστορικό δεδομένο, που ένας υπουργός να αποφασίζει αδιαφορώντας για το ποιές είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις που θα εκφραστούν από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις; Πολύ περίεργη η στάση των συνδικαλιστών των εργαζομένων και θα αφήσω να περιγράψει την κατάσταση ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος (που τα... φταίει όλα!)... Είπε:
«Σήμερα το πρωί περίμενα στο υπουργείο μία διαδήλωση σωματείων, των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Παρ’ ότι η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει διατυπώσει στη Βουλή τις προγραμματικές της δηλώσεις και ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τώρα αφορά τους μεγάλους τριτοβάθμιους κατά βάση φορείς, δεν αρνήθηκα σε καμία περίπτωση να συναντηθώ με τους συνδικαλιστές που μαχητικά διαδήλωσαν τις απόψεις τους. Τους υποδέχθηκα εγώ στο δρόμο.
Ζήτησα να σχηματίσουν μία επιτροπή. Έτσι και έγινε. Κάναμε μία συζήτηση για τα θέματά τους, η οποία κατέληξε σε ένα αίτημά τους, να αποφασίσω εγώ, μόνος μου, σήμερα, για την καταβολή αμέσως ενός επιδόματος 1.500 ευρώ!
Εγώ παρέλαβα όλα τα αιτήματα και μάλιστα έδειξα με τρόπο πολύ σαφή τη διάθεσή μου όπου μπορώ να δώσω τις λύσεις σύμφωνα και με τις δυνατότητες του υπουργείου και μου είπαν οι άνθρωποι ότι ήθελαν άμεση απάντηση για το επίδομα των 1.500 ευρώ. Απάντηση άμεση, θετική ή αρνητική, φυσικά εγώ δεν μπορούσα να δώσω και επιφυλάκτηκα για την επόμενη εβδομάδα.
Στη συνέχεια πήγα στη Βουλή για να κάνω και εγώ ως βουλευτής το καθήκον μου, να ψηφίσω για τον Πρόεδρο της Βουλής, και πηγαίνοντας στη Βουλή έμαθα ότι υπήρξαν κάποιες τριβές και στη συνέχεια επεισόδια. Μίλησα με το συνάδελφο στη Βουλή των Ελλήνων τον κ. Μαρίνο, στέλεχος του ΚΚΕ. Μου εξέφρασε τα παράπονά του. Του είπα ότι ένας βουλευτής του καινούργιου Κοινοβουλίου μπορεί να πηγαίνει οπουδήποτε θέλει και να κάνει τον οποιοδήποτε έλεγχο ή άλλη πολιτική εργασία επιθυμεί και νομίζω ότι το θέμα τελείωσε εκεί.
Μου είπε ότι υπήρξε κάποιο γεγονός βίας που τον αφορούσε. Του ζήτησα ως προς το θέμα αυτό συγγνώμη, στο μέτρο που αυτά που μου έλεγε ήταν αλήθεια, και δεν είχα λόγο να τα αμφισβητήσω. Του ζήτησα συγγνώμη, και για μένα το θέμα τελείωσε εκεί.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση αυτή έχει διάθεση να δώσει πάρα πολλές λύσεις, ειδικά στα προβλήματα που αφορούν τον εργασιακό Μεσαίωνα ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις επικρατεί, αλλά οπωσδήποτε θα ζητήσουμε και την κατανόηση όλων των κοινωνικών εταίρων, όσο μαχητικοί και αν είναι, προκειμένου να γίνει ένας διάλογος που θα καταλήξει κάπου».
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η παρούσα κυβέρνηση εκτός των δεδομένων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει, θα δεχτεί πολλές και περίεργες επιθέσεις, γιατί αυτή η νέα νοοτροπία που πάει να περάσει στην εξουσία και την κοινωνία, ενοχλεί κάποιους παράγοντες της πολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήξερε πολύ καλά ποιόν τοποθέτησε στο υπουργείο Εργασίας, όπως ξέρει πολύ καλά τις ενέργειες και τις ανατροπές που έχουν να συμβούν. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να αντιληφθεί ένας ηγέτης ότι όπως είναι τώρα στημένο το Σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Εκτός και αν είναι «λαμόγιο» και ορμήξει για να βουτήξει όσα προλάβει... Όμως στην Ελλάδα κάτι δείχνει να αλλάζει και η χώρα χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή όλων μας για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Ψιτ!... Αν και εφ’ όσον βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου, σταθεί συνεπής με όσα έταξε και όσα θα καταθέσει σε λίγες ώρες στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Σύντροφοι, ας περιμένουμε και μετά αποφασίζουμε για κινητοποιήσεις και απαιτήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει ανφιβολία ότι γιά όσα έγιναν έξω από το Υπουρ. Εργασίας υπάρχει μιά ευθύνη γιά κάποιους οι οποίοι παρεκίνησαν αυτά τα έκτροπα.
    Είναι πολιτικοί οι οποίοι ποτέ τους δεν υπολόγισαν τη χώρα τους την πατρίδα τους, τον λαό τους.
    Είναι ηγέτες κομμάτων που πιστεύουν πως με τον τρόπο αυτό θα ξεφύγουν από το 4% και το 7%
    Μιά μόνο λέξη. Ντοπή τους γιατί θέλουν να διαφημίζουν πως βρίσκονται στο πλευρό του εργάτη.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή