Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Γιώργη, προχώρα!

Την πρόθεση της κυβέρνησης για το ξεκαθάρισμα των περιβόητων επιτροπών που ίσως να υπερβαίνουν τις 500, εξέφρασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον η πρόθεση του κ. Παπανδρέου να ζητήσει τον απολογισμό τους, δείχνει ότι κάτι το σύγχρονο πάει να συμβεί σε αυτόν τον τόπο.
Όμως, αν θέλουμε να μιλάμε περί διαφάνειας, θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα που απάρτιζαν αυτές τις επιτροπές, όπως και οι αμοιβές τους.
Επειδή, κάποιοι λένε ότι «οι δημοσιογράφοι κρύβουν τα δικά τους», θα πρέπει η κυβέρνηση να προβεί στη δημοσιοποίηση των ονομάτων και των αμοιβών όσων συναδέλφων έχουν οποιαδήποτε σχέση εργασίας με υπηρεσίες του Δημοσίου ή αποτελούν μέλη επιτροπών, διοικητικών συμβουλίων οργανισμών και γενικά επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Αυτό που δεν νοείται είναι η αναφορά στα λεγόμενα... «προσωπικά δεδομένα»! Όπως ένας επιχειρηματίας γνωρίζει τις αμοιβές του προσωπικού του, έτσι και ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τις αμοιβές των εργαζομένων που αμείβονται από το Δημόσιο.
Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα με τομές και ανατροπές. Μέχρι στιγμής οι κινήσεις του επικροτούνται. Με παρέα τις ελπίδες μας, μακάρι να καταφέρει να διαπεράσει τις διάφορες «συμπληγάδες» που θα βρει στη ρότα του. Ο λαός αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του. Αυτό αρκεί. Γιώργη, προχώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου