Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τι λέει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο συνάδελφος Μάξιμος Χαρακόπουλος*, με την ιδιότητα του βουλευτή, αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ και μήνες η χώρα είχε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Η εκπεφρασμένη απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να εκβιάσει πρόωρες εκλογές χρησιμοποιώντας ως όχημα για την επίτευξη αυτού του σκοπού την προεδρική εκλογή του προσεχούς Μαρτίου, το εκθέτει στα μάτια κάθε σοβαρού και σκεπτόμενου πολίτη, καθώς δεν διστάζει να εμπλέξει τον κορυφαίο θεσμό σε κομματικά παιχνίδια.
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό για μια ορισμένη θητεία, στην οποία καλούνται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα που έτυχε της επιδοκιμασίας του εκλογικού σώματος. Και η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσονα, ασκεί το έργο της με εποικοδομητική κριτική που συνήθως συνοδεύεται από υπεύθυνες προτάσεις. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αυτά είναι… ψιλά γράμματα. Έτσι την επομένη των εκλογών, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.
Τις τελευταίες μέρες εντάθηκε η σεναριολογία των εκλογών. Σε μια χώρα που δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησής της, η εκλογολογία αναμφίβολα ενισχύει την εμφάνιση παραλυτικών φαινομένων στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Υπό αυτή την έννοια δεν μπορούσε παρά να κοπεί άμεσα ο γόρδιος δεσμός των εκλογών με την προκήρυξή τους. Η χώρα οδεύει πλέον σε εκλογές, στις οποίες ας ευχηθούμε να κατισχύσει η αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι η ανούσια συνθηματολογία στην οποία μέχρι σήμερα έχει αναλωθεί η αντιπολίτευση. Οι πολίτες αναμένουν υπεύθυνες προτάσεις, σχέδιο για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και όχι μεγάλα λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις. Είναι ώρα κρίσιμων αποφάσεων για τον τόπο. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας
».

* Βουλευτής Λαρίσης (ΝΔ) και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

1 σχόλιο:

  1. Τα λόγια του αφεντικού του αναμασάει ο κ. Χαρακόπουλος.
    Και πως αλλοιώς να κάμει;
    Η αντιπολίτευση κακώς ζητούσε εκλογές. Το δεχόμαστε. Η κυβέρνηση ποιά έργα έχει να επιδείξει στην 5/χρονη θητεία της; Που είναι η επανίδρυση του κράτους; Ποιός ευνόησε τα τόσα πολλά σκάνδαλα;
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή