Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αποκρατικοποιήσεων το ανάγνωσμα

Συνεδρίασαν σήμερα οι Διυπουργικές Επιτροπές Αποκρατικοποιήσεων και ΔΕΚΟ υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και με τη συμμετοχή των Υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης Φάνης Πετραλιά και Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε, μετά από εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου, να κηρύξει άγονη τη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας «Ταχυμεταφορές Α.Ε.».
Επίσης, η Επιτροπή, σε συνέχεια της διαδικασίας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2004, αποφάσισε, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών συμβούλων του Δημοσίου, την πώληση στους υφιστάμενους μετόχους (Motor Oil, Avin Oil και Hansaconsult) ποσοστού 66% των μετοχών της Ολυμπιακής Εταιρείας Καυσίμων Α.Ε. που κατέχει η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, έναντι συνολικού τιμήματος 6.780.840 ευρώ, καθώς και την πώληση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ποσοστού 17% των μετοχών της Εταιρείας Αγωγού Καυσίμων Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε., που επίσης κατέχει η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, έναντι τιμήματος 2.261.000 ευρώ. Τα εν λόγω τιμήματα, στην περίπτωση και των δύο εταιριών, είναι εντός του εύρους τιμών της αποτίμησης που διενήργησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος του Δημοσίου.
Η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενημερώθηκε για το Σχέδιο Εξυγίανσης και Ανάπτυξης του ΟΣΕ. Η Επιτροπή ενέκρινε την έως τώρα πορεία υλοποίησης του Σχεδίου και οριοθέτησε τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την πλήρη εφαρμογή του. Το Σχέδιο στο σύνολό του, με όλες τις λεπτομέρειες που απομένει να ρυθμιστούν, θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Απριλίου. Επίσης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διασφάλισε τους αναγκαίους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου