Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Προληπτικά κατασταλτικά μέτρα άμετρα

Όταν βρέχει και βρεχόμαστε, η αιτία δεν είναι το σύννεφο, αλλά το ότι δεν… έχουμε ομπρέλα! 
Με αυτή την «πατροπαράδοτη» συλλογιστική το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αντιμετωπιστεί το σύγχρονο έγκλημα με κάμερες, αυστηρή αστυνόμευση και ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό και μέσα. 
Φαινομενικά, είναι σαφές ότι ουδείς έννομος πολίτης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, από κάμερες και τέτοια. Ουσιαστικά όμως, το πρόβλημα θα υπάρχει, επειδή η εγκληματικότητα δεν πρόκειται να παταχθεί – και εδώ είμαστε! Εξ άλλου, δεν χρειάζεται να κατέχει κανείς γνώσεις κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας, για να γνωρίζει ότι το έγκλημα δεν πατάσσεται με την καταστολή, αλλά με την πρόληψη! Άρα; Μήπως τυχόν τα μέτρα είναι… προληπτικά και λαμβάνονται για το εγγύς μέλλον, όταν το… σύννεφο θα «κατεβάζει» διαδηλώσεις από εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους; Λέω «μήπως», διότι κάποιοι ξαφνικοί βανδαλισμοί από κουκουλοφόρους σε Κολωνάκι και αλλού, ίσως να «μυρίζουν». 
Προς το παρόν, δεν αναφέρεται τίποτε περισσότερο, παρά μόνον: Να έχει υπ’ όψιν της η κυβέρνηση ότι ο κεντρώος χώρος δεν αποτελείται από «χαχόλους», αλλά από πολίτες, που επιζητούν βέβαια την αστυνόμευση, αλλά υπό προϋποθέσεις και όχι με το στυλ που ετοιμάζεται. Αν ήταν τόσο υποτακτικοί, δεν θα είχαν καμμία αντίρρηση για τα όσα ανόητα έχει κάνει η κυβέρνηση και θα σφουγγάριζαν τα σκαλοπάτια της Ρηγίλλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου