Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Με δέκα ιστορικούς δήμους αδελφοποιείται η Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 7 μ.μ. (ημερολογιακά συμπίπτει με την ημέρα της ηρωικής Εξόδου), στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με δέκα ιστορικούς Δήμους, στα όρια των οποίων υπάγονται περιοχές, που με τον αγώνα τους συνέβαλαν καταλυτικά στην απελευθέρωση του Έθνους μας από τον τουρκικό ζυγό. 
Με την αδελφοποίηση δημιουργείται ένα δίκτυο ιστορικών περιοχών της χώρας στο οποίο θα μετέχουν οι δήμοι: Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νάουσας, Ψαρών, Ύδρας, Μάνης, Σουλίου, Ζαλόγγου, Καλαβρύτων, Αρκαδίου, Καλαμάτας και Οιτύλου, με απώτερο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών αυτών περιοχών. Είναι η απαρχή μιας σειράς αδελφοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και με άλλους ιστορικούς Δήμους της χώρας. 
Το πρωτόκολλο της αδελφοποίησης θα συνυπογράψουν κατά τη διάρκεια της τελετής οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών. Η δημιουργία του δικτύου αποτελεί πρωτοβουλία και πρόταση του δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου που υιοθετήθηκε με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων. 
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της αδελφοποίησης θα ακολουθήσει παρουσίαση ιστορικών συνθέσεων από την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα και παρουσίαση επετειακής χορογραφίας «εις μνήμην των αόπλων μαχόμενων γυναικών του Μεσολογγίου», από το κέντρο χορού της Στέλλας Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου