Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Ποιός άραγε να όπλισε το χέρι του 19χρονου...


"Δεν έχω λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση"
έγραφε στο σημείωμα που άφησε ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης – ο σπουδαστής ηλεκτρονικών συστημάτων σε σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, που χθες το πρωί προκάλεσε το μακελειό και τον θάνατό του. Ο δράστης και αυτόχειρας που ήταν ομογενής από το Σοχούμι της Αμπχαζίας, είχε προμελετήσει την απεχθή πράξη του στο δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης MySpace, όπου φιλοξενούσε το ίδιο κείμενο μαζί με τις εν λόγω φωτογραφίες του. Πολλά γράφτηκαν, πλείστα ειπώθηκαν και αρκετά ακουστήκανε για το ποιόν του δυστυχή και άτυχου 19χρονου, που ήρθε στην πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο και η «απαξίωση» που ένοιωθε, τον έκανε φονιά και «δραπέτη».
Τώρα το ποιός φταίει, ας αφήσουμε να απαντήσει το κράτος... πρόνοιας και... πρόληψης, που κάπου δείχνει να μην ξεχνάει τον γνώριμο εαυτό του – αυτόν της καταστολής! Τέλος πάντων... Άκρη δεν βρίσκουμε, διότι μάλλον το σύστημα θέλει να έχουμε τέτοια κοινωνία. Κάποιους θα βολεύει...
Όμως, δεν νομίζω να βολεύει το γεγονός πως ο 19χρονος είχε μαζί του δύο πιστόλια. Όχι σαν κι αυτά που –κατά τους «επαΐοντες»- πωλούνται στα... περίπτερα, αλλά δύο ρωσικά όπλα τελευταίου τύπου! Κάπου εδώ πρέπει να ψαχνόμαστε – ιδιαίτερα οι... βολεμένοι!
Η «αφασία» μας σαν κοινωνία, μάς έχει κάνει δημιουργούς «τεράτων» και «συναδέλφους» τού δρ. Φρανκεστάϊν. Και μη χειρότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου