Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Οπλοφορία ή... ντομάτες!

Μετά το σημερινό άγριο φονικό στο κατάστημα της «Γερμανός» στον Βύρωνα, με θύμα την άτυχη κοπέλα, ίσως κάποιοι θα πρέπει να σκέπτονται σοβαρά την επιστροφή στο σπίτι τους…
Το «ποτήρι ξεχείλισε», τι άλλο πρόκειται να δούμε; Κάθε μέρα και ένα σοβαρό αστυνομικό γεγονός. Κάθε μέρα και μία ηλίθια αντίδραση από τους πολιτικώς υπεύθυνους.
Χθες αποφασίστηκε να «πληρώσουν» για τη λίστα των στόχων των τρομοκρατών, κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί για να «πληρώσει» το φονικό, κανένας διοικητής τμήματος. Όμως οι κυρίως υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Διατηρούν τις θέσεις τους και έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο! Τέλος πάντων. Πάντως, έχουν καταφέρει να έχουν… στοχοποιηθεί και στην περίπτωση που τους πάρουν με τις ντομάτες ας μην θεωρηθεί «τρομοκρατική ενέργεια»!
Εν τω μεταξύ, δημοσιεύω παρακάτω την άποψη φίλου του blogg, ο οποίος αναφέρει:


Μια και κάποιοι έχουν πάρει απόφαση να ζει ο πολίτης αυτής της χώρας εντελώς απροστάτευτος, γιατί δεν βρίσκονται κάποιοι άλλοι για να επιτρέψουν την οπλοφορία; Μήπως φοβούνται ότι θα γίνουμε «φαρ γουέστ»; Ας μην υπάρχουν αυτές οι ευαίσθητες φοβίες… Εάν ο κάθε αλήτης οπλοφόρος γνωρίζει ότι οπλοφορεί ο κάθε πολίτης, δύσκολα θα τραβάει πιστόλι. Άλλωστε είναι κάπως άδικο σε μία ισοπολιτεία να επιτρέπεται η οπλοφορία μόνον στους παράνομους. Καλύτερα ο νόμος στα χέρια των νομίμων!

Σεβαστή η κάπως ακραία άποψή του, αλλά εγώ επειδή δεν δέχομαι ότι οι σφαίρες λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα, προτιμώ τις... ντομάτες! Ε, και κανένα αυγουλάκι, με λαχανικά και όσπρια, δεν βάπτουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου