Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ανελκύστηκε το "Άλκηστις"

Επίσκεψη – επιθεώρηση πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, στον θαλάσσιο χώρο της ανέλκυσης του ναυαγίου του «Άλκηστις» (627,06 κοχ. βάθος 5,2 μ.) του πρώτου πλοίου που ανασύρθηκε από το βυθό - ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ανέλκυση άλλων 14 ναυαγίων τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στον κόλπο της Ελευσίνας.
Η διοίκηση του ΟΛΕ, προέβη πρόσφατα στην σύσταση Επιτροπής Ναυαγίων, που ανέλαβε άμεσα δράση για την ανέλκυση τουλάχιστον 15 ναυαγίων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, σε μία προσπάθεια να διευθετήσει εκκρεμότητες που χρονολογούνται από 10ετίες.
Ο πρώτος ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε μετά από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αθ. Πέππα, την οποία υιοθέτησε το Δ.Σ. του Οργανισμού, αφορούσε -σε πρώτη φάση- τα ναυάγια των δεξαμενόπλοιων «Ιωάννης» 998 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 3,2 μέτρων), «Αγ. Νικόλαος» 999,23 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 8 μέτρων), των επιβατηγών «City of Myconos» 4.548 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 2 μέτρων), «City of Hydra» 895 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 7,5 μέτρων) και του ημιβυθισμένου επιβατηγού – οχηματαγωγού «Mediterranean Sky», που τόσο πολυταξιδεμένο ήταν στην δεκαετία του '70...

1 σχόλιο: