Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Το ΣΑΕ κοντά στους Έλληνες της Σερβίας

Κοντά στον Ελληνισμό της Σερβίας και στο Βελιγράδι, τον τόπο που έζησε και εκτελέστηκε ο μεγάλος οραματιστής Ρήγας Φεραίος βρέθηκε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, με αφορμή τον λαμπρό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Σερβίας «Ρήγας Φεραίος».
Η δρ. Σαραντοπούλου παραβρέθηκε στη Δοξολογία που τέλεσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Συμεών του Πατριαρχείου της Σερβίας, ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο. Τη Θεία Λειτουργία, όπου παρέστησαν Έλληνες και Σέρβοι κληρικοί, παρακολούθησαν ο Έλληνας πρέσβης στο Βελιγράδι Θεμιστοκλής Στωίδης, ο Κύπριος πρέσβης Όμηρος Μαυρομμάτης, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, ξένων αποστολών και ομογενείς μας.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό στο κέντρο της πόλης. Αργότερα, ο Έλληνας Πρέσβης παρέθεσε δεξίωση, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας.
Στη φωτογραφία, η Γραμματέας του ΣΑΕ δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, με παιδάκια σε ελληνικό σχολείο της Σεβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου