Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σβήστε τα φώτα και στα... αυτοκίνητα!

Αγαπητοί φίλοι,
Ελάχιστες ώρες μας χωρίζουν από την Ώρα της Γης! Χάρη στη δική σας μοναδική συμμετοχή ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία και αποδείξαμε για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί! Καθώς η μεγάλη ώρα πλησιάζει θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές προτάσεις για να περάσετε την Ώρα της Γης δημιουργικά και με ασφάλεια.

Αυτά αναφέρονται σε σημερινό χαιρετισμό της WWF και θέτονται υπ’ όψιν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ανειλημμένες υποχρεώσεις, σβήστε τα φώτα νωρίτερα από τις 20.30'.
Κρατήστε τα φώτα σβηστά όσο περισσότερο μπορείτε. Γιατί όχι και όλη τη νύχτα; Εξ άλλου όσοι μείνουν σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας από την τηλεόραση, δεν χρειάζονται φώτα!
Καιρού επιτρέποντος, ζήστε την Ώρα της Γης εκτός σπιτιού χωρίς να ξεχάσετε βέβαια να σβήσετε προηγουμένως όλα τα φώτα στο σπίτι σας. Κατά την Ώρα της Γης, θα έχετε άλλωστε την ευκαιρία να απολαύστε την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα
Η κοινή μας δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν τελειώνει στις 9:30 αύριο το βράδυ. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σας θέλουμε κοντά μας, συμμάχους στη δράση μας.
Ενημερωθείτε για την εκστρατεία του WWF Ελλάς «το κλίμα είναι στο χέρι σας» και για τους τρόπους που μπορείτε να υποστηρίξετε τη δράση μας.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δική σας ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!
Επίσης, οι άνθρωποι της ελληνικής WWF, ζητούν να μοιραστείτε μαζί τους ένα σύντομο κείμενο το πώς περάσατε την Ώρα της Γης στο support@wwf.gr. Και:
Βγάλτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δική σας Ώρα της Γης και στείλτε το υλικό σε ένα CD ή DVD στα γραφεία τους στην οδό Φιλελλήνων 26, ΤΚ 105 58, Αθήνα. Εναλλακτικά μπορείτε να τους στείλετε ψηφιακές φωτογραφίες (μέγιστος όγκος 2 ΜΒ ανά μήνυμα) στην ίδια με την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

*** Με αυτά που διαβάζω παραπάνω και με το γεγονός ότι στην Πνύκα θα σβήσουν μεν τα φώτα, αλλά θα δουλέψουν κάργα τα ηχεία με τα ντεσιμπέλ, συμπεραίνω ότι στόχος της εκστρατείας είναι μία "κραυγή" διαμαρτυρίας για τον βιασμό του κλίματος, με το να σβήσουμε απλώς τα φώτα. Και όχι αυτό που νόμιζα ότι η διαμαρτυρία εκφράζεται με το να μην καταναλωθεί ηλεκτρικό ρεύμα, στέλνοντας έτσι το "μήνυμα" για την ρύπανση. Έπρεπε να το είχα καταλάβει, ότι το θέμα δεν είναι η μη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά ο φωτισμός! Οπότε, θα πρέπει να σβήσουμε και τα φώτα στα... αυτοκίνητα! Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα. Αρκεί που για μιά φορά ακόμη σκίσαμε στην πρωτειά των ανακοινώσεων για το διεθνές ρεκόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου