Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η ημέρα που έγινε... Χόλλυγουντ η Αθήνα

Έχει αγριέψει ο κόσμος κι έχει χαζέψει η πολιτεία. Όπως λέει κι ένας εγκληματολόγος, όταν βρέχει και βρεχόμαστε δεν φταίει που δεν έχουμε ομπρέλα, αλλά εκείνο που φταίει είναι το σύννεφο! Στην προκειμένη περίπτωση, η πολιτεία πρέπει αν ψάξει να βρει την ρίζα του κακού και όχι να ασχολείται με μέτρα καταστολής. Όλα έχουν την αιτία τους και η σφαίρα που σκότωσε την άτυχη 32χρονη από κάποιο πιστόλι βγήκε, που κάποιος το είχε στην τσέπη του για να χρησιμοποιήσει. Επ’ αυτού, κάπου με προβλημάτισε το γεγονός ότι ο αστυνομικός που αυτοβούλως έκανε το αυτονόητο, μέχρι το απόγευμα ήταν κρατούμενος, επειδή υπήρχε υποψία ότι από το πιστόλι του βγήκε η φονική σφαίρα! Ώρες να τον λέγαμε και… φονιά!
Τελικά, τι αστυνομία θέλουμε; Να βλέπει ο αστυνομικός να γίνεται μία ληστεία και να… ρεμβάζει; Δηλαδή εάν δεν αντιδρούσε ο εν λόγω αστυνομικός θα τον λέγαμε… δειλό; Και τώρα που αντέδρασε, του βάλαμε… χειροπέδες!
Να θυμηθούμε την περίπτωση του αστυνομικού, που προ ημερών θέλησε να κυνηγήσει ένα ληστή τραπέζης, με αποτέλεσμα το παληκάρι να πέσει νεκρό από τις σφαίρες του κακοποιού; Όχι, καλύτερα ας μην το θυμηθούμε, γιατί οι ήρωες δεν είναι για να ζουν στη σημερινή Ελλάδα…
Τι μέρα κι η σημερινή!..
Το μεσημέρι κάποιοι κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» στο Κολωνάκι. Την ίδια ώρα στον Πειραιά, ληστεύεται μία τράπεζα, κυνηγούν τον ληστή και αυτός πάει και κρύβεται στο κτίριο του ΙΚΑ στου Ρέντη. Μέχρι στιγμής κρατάει μία χειροβομβίδα και απειλεί τους αστυνομικούς εάν θελήσουν να τον πλησιάσουν. Από το μεσημέρι έχει αναστατωθεί το «σύμπαν», λες και βρήκανε τον Παλαιοκώστα!
Αψυχολόγητη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση, όπως και αψυχολόγητο είναι και αυτό που συνέβη λίγο πριν τι 5 μ.μ., όταν αστυνόμος Α’ που υπηρετεί στο Α.Τ. της Κυψέλης, πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος έναν καταστηματάρχη τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Το «περιστατικό» συνέβη σε μεζεδοπωλείο της οδού Αδριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου